Receptai, Saldu

Obuolių užkandis su datulių karamele

Obuoliai su datuliu karamele

Šis obuolių skanėstas gali būti desertas arba sveikas užkandis

Ar teko patirti tą jausmą, kai labai norite suvalgyti ką nors skanaus, bet nesinori sėdėti virtuvėje, bet ir nenorite eiti į parduotuvę? Kitą kartą, kai taip nutiks, išbadykite šį sveiką ir paprastą receptą. Šis obuolių skanėstas su datulių karamele išties pagalbos ranką! Be neprilygstamo skonių derinio, jis taip pat aprūpins jūsų organizmą geriausiomis iš geriausių medžiagų – ir datulės, ir obuoliai yra kupini maistingųjų medžiagų ir aprūpina jūsų organizmą naudinga gliukoze.

Šio skanėsto recepto idėja kilo iš Medical medium tinklaraščio. Originalų receptą galite apžiūrėti čia.

Taip pat galite pasiruošti didesnį kiekį datulių karamelės kelioms dienoms į priekį. Laikykite ją šaldytuve ir taip po ranka turėsite puikių skanėstų, kai užklups saldumo noras.

Kiekis: 3-4 saldumynų mėgėjams
Paruošimo laikas: 20 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas

Jums reikės:

  • 4 vidutinio dydžio obuolių
  • 1 arbatinio šaukštelio cinamono
  • 200 g minkštų datulių (jei iš pradžių datulės per kietos, leiskite joms 15-20 minučių suminkštėti šiltame vandenyje).
  • 1/2 puodelio nesaldinto migdolų pieno (neprivaloma. Lengvesniam maišymui. Galima naudoti ir vandenį)
  • nedidelės saujos smulkintų migdolų arba migdolų riekelių (serviravimui, bet nebūtina)

Kaip pasigaminti obuolių skanėstą:

  1. Nuplaukite ir supjaustykite obuolius griežinėliais. Sudėkite juos į lėkštę.
  2. Tada paruoškite datulių karamelę: datules su cinamonu ir migdolų pienu arba vandeniu sudėkite į maisto smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės.
  3. Jei reikia, lengvesniam smulkinimui arba jei norisi skystesnės konsistencijos karamelės, įpilkite dar šiek tiek skysčio (migdolų pieno arba vandens).
  4. Kai karamelė bus paruošta, aptepkite ja obuolių griežinėlius.
  5. Apibarstykite skrudintomis migdolų drožlėmis, migdolų riekelėmis ar kuo nors kitu, ką mėgstate (pvz. lukštentomis kanapių sėklomis, kokoso drožlėmis, sutrupintomis liofilizuotomis uogomis).

Mėgaukitės!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *