Receptai, Sūru, Užkandžiai

Apskrudę orkaitėje kepti kopūstai

Kepti apskrude kopustai

Ar esatę bandę keptų kopūstų?

O kaip jums skamba toks kopūstų patiekalas – kepti kopūstai kokosų padaže? Mes rekomenduojame nepraleisti šio recepto. Kepant išryškėja gardūs kopūstų skoniai, o kokosų padažas suteikia nepakartojamų aromatų derinį. Jei norite išbandyti ką nors naujo ir įdomaus, šis kopūstų receptas yra puikus pasirinkimas!

Kiekis: 3-4 porcijos
Paruošimo laikas: 45 minutės
Sudėtingumo lygis: lengvas

Jums reikės:

  • 1 vidutinio dydžio kopūsto (supjaustyto į 6 dalis)
  • 2 arbatinių šaukštelių kokosų aliejaus
  • ¾ puodelio daržovių sultinio
  • 3 šaukštų kokosų AMINOS padažo
  • 2 šaukštų kokosų cukraus
  • 2 šaukštų citrinos sulčių
  • ½ šaukštelio paprikos dribsnių arba smulkintos šviežios aitriosios paprikos (jei nemėgstate aštriais, aitriosios paprikos galite nedėti)
  • 1 susmulkintos česnako skiltelės
  • 1 arbatinio šaukštelio tarkuoto šviežio imbiero

Kaip paruošti keptus kopūstus:

  1. Pirmiausia nuplaukite kopūstą ir supjaustykite jį į šešis daugiau ar mažiau vienodus gabalus. 
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C laipsnių. 
  3. Kol orkaitė įkais, keptuvėje įkaitinkite 2 arbatinius šaukštelius kokosų aliejaus. Į įkaitusią keptuvę sudėkite kopūstų gabalus. Kepkite po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės (arba kol kopūstai pradės ruduoti).
  4. Jei turite mažesnę keptuvę, kopūstų dalis kepkite dviem kartais, jei visų jų vienu metu į keptuvę nesutalpinate.
  5. Kai kopūsto gabalai paruduos, sudėkite juos ant kepimo skardos arba į kepimo indą. Tam tinka bet koks orkaitės indas su aukštesniais šonais.
  6. Paruoškite padažą: keptuvėje pašildykite daržovių sultinį, kokosų padažą, kokosų cukrų, citrinos sultis, imbierą ir aitriąją papriką. Apie 3 min. kruopščiai maišykite ir tada užpilkite padažą ant kepimo inde laukiančių kopūstų gabalų.
  7. Dėkite indą į orkaitę ir kepkite kopūstų gabalus 25-30 minučių, kol skysčio sumažės maždaug iki ⅓ pradinio kiekio. 
  8. Kopūstų nereikia apversti. 
  9. Kai kopūstai bus iškepti, sudėkite juos į lėkštę ir pabarstykite smulkinta, šviežia aitriąja paprika arba šviežiai supjaustytais čili pipirais.

Patiekite kopūstus su tuo, ką labiausiai mėgstate. 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *