Kerobo milteliai 200g | BIOMENU Flavourings

(1 pirkėjo atsiliepimas)

5.90 su PVM

Kerobo milteliai savo skoniu ir panaudojimo galimybėmis panašūs į kakavą, tačiau vis tiek turi pastebimai savitą skonį ir yra saldesni už grynus kakavos miltelius. Kerobo milteliai yra puikus bekofeininis ir neriebus pakaitalas patiekaluose ir gėrimuose, kuriuose kitu atveju būtų naudojami kakavos milteliai.

Jei ieškote labiausiai į kakavą savo spalva ir skoniu panašių miltelių, rekomenduojame skrudintus kerobo miltelius.

Pirkite prekių dar už 83.70 ir gaukite nemokamą pristatymą!

Liko 25+
Geriausia iki: 2026-06-20

Aprašymas

Ekologiški kerobo milteliai (200 g)

Ypač populiarūs per Kalėdas, tačiau tinka visoms progoms – saldiems patiekalams džiaugsmo, ryškumo ir aromato suteikiantys kerobo milteliai yra panašūs į kakavą, tačiau jų skonis ir savybės gerokai skiriasi ir jie yra saldesni už grynus kakavos miltelius. Ragaudami kerobo miltelius galite pastebėti šiek tiek vaisių ir karamelės skonio ir kvapo.

Kerobo milteliai yra puikus bekofeininis ir neriebus pakaitalas patiekalams ir gėrimams, kuriuose kitu atveju naudojami kakavos milteliai. Be to, kerobas neturi glitimo.

Iš kur atsiranda kerobo milteliai?

Kerobo milteliai gaminami iš saldžiavaisio pupmedžio ankščių. Šis medis kilęs iš Viduržemio jūros pakrantės, o šiuo metu daugiausia jo auginama Ispanijoje. Žinoma, kad saldžiavaisių pupmedžių ankštys kaip maistas naudojamos jau beveik 5000 metų.

Kerobo milteliai taip pat buvo naudojami liaudies medicinoje įvairioms virškinimo problemoms, pavyzdžiui, viduriavimui, rėmens graužimui gydyti. Be to, kerobo sudėtyje yra komponentų, kurie slopina pernelyg didelį apetitą, o tai reiškia, kad jos gali padėti numesti svorio. Kerobo milteliuose gausu vitaminų ir mineralų, pavyzdžiui, kalcio, cinko, kalio, fosforo, vitaminų K ir E bei riboflavino.

Kerobo milteliai ir kakavos milteliai.

Nors abu šie produktai daugeliu atžvilgių panašūs, verta žinoti, kad kerobas yra daug saugesnis jūsų sveikatai. Štai keletas skirtumų:

  • Kerobo milteliai yra natūraliai saldūs, o kakava – karti.
  • Kakavoje yra teobromino (toksiško katėms ir šunims), tiramino (aminorūgšties, galinčios sukelti migreną) ir kofeino (toksiško ir sukeliančio stresą antinksčiams, sukeliančio organizme kovos arba bėgimo būseną arba didelį adrenalino kiekį). Kerobo milteliuose šių medžiagų nėra.
  • Kakavos milteliuose yra daug riebalų, o kerobo milteliuose jų yra 0 %.

Kerobo miltelių skrudinimo laipsniai:

Kerobo miltelių rinkoje galima įsigyti įvairių skrudinimo lygių: yra visiškai neskrudintų, silpnai skrudintų ir stipriai skrudintų kerobų miltelių.

  • Neskrudinti kerobo milteliai – apdoroti žemesnėje nei 47,7 °C temperatūroje. Tokie milteliai yra nuo smėlio iki šviesiai šviesiai rudos spalvos, šiek tiek saldaus karamelės skonio ir intensyvaus aromato.
  • Lengvai skrudinti kerobo milteliai – kaitinti iki 93 °C temperatūros. Tokie milteliai yra tamsesni už neskrudintus, bet vis tiek nėra labai tamsiai rudos spalvos. Šios rūšies kerobo milteliai yra saldžiausio skonio.
  • Smarkiai skrudintų pupelių milteliai – termiškai apdoroti aukštoje temperatūroje (iki 204 °C). Tai gana tamsios spalvos milteliai, labiausiai primenantys kakavos miltelius, be to, jie yra karčiausio ir intensyviausio skonio.

Kaip naudoti kerobą?

  • Jį galima naudoti ten, kur kitu atveju būtų naudojami kakavos milteliai (tik reikės mažiau saldiklio nei naudojant kakavą).
  • Pavyzdžiui, tinka į blynus, pyragaičius, sausainius, pyragus ir saldumynus.
  • Tinka įmaišyti į kokteilius, košes ar pusryčių dubenėlius.
  • Į pašildytą pieną įberkite kerobo miltelių ir paruoškite sveiką bei gardų kakavos gėrimą.
  • Sumaišykite kerobo miltelius su avokadu arba kokosų grietinėle ir mėgaukitės gardžiu šokoladiniu kremu.
  • Paruoškite kerobo “šokoladą”. Ištirpinkite kokosų aliejų, suberkite kerobo miltelius ir pridėkite klevų sirupo / medaus.

Ar žinojote?

Seniau saldžiavaisio pupmedžio sėklos buvo naudojamos kaip patikimas aukso ir brangakmenių svėrimo būdas. Nepaisant savo dydžio, kiekviena sėkla visada sveria 0,18 g, todėl ji greitai tapo visuotinai pripažintu aukso svorio standartu. Iš čia kilo ir svorio vienetas karatas.

 

Papildoma informacija
DUK
Kategorijos: , Žyma:

Ką sako klientai

1 atsiliepimas apie Kerobo milteliai 200g | BIOMENU Flavourings

  1. Simona

    Gera alternatyva kakavai. Palyginus su kitais ragautais, šis labiausiai patiko dėl švelnaus, natūralaus, bet aromatingo skonio.

Rodyti atsiliepimus visomis kalbomis (3)

Parašyti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

1 of 5 stars 2 of 5 stars 3 of 5 stars 4 of 5 stars 5 of 5 stars

Kad galėtumėte pridėti nuotraukų prie savo apžvalgos, turite būti prisijungę.

Populiariausi

TIHTI KOOS OSTETUD