Raudonųjų lęšių spagečiai
Kas galėjo tikėtis makaronų, pagamintų iš lęšių? Štai jie – spagečiai, pagaminti iš 100% raudonųjų lęšių. Be glitimo, tačiau su daug baltymų ir skaidulų. Lęšių miltai lengvai absorbuoja kitus skonius, tekstūra maloni, o gaminimas trunka tik 12 minučių. Puikiai tinka gardžiausiems makaronų patiekalams gaminti.
Lęšiai kildinami iš Vidurinės Azijos, kur juos vartoja nuo priešistorinių laikų. Lęšiai yra vienmečio augalo vaisius. Jie buvo vienas pirmųjų maistinių augalų, iš Vidurinės Azijos paplitusių Europoje, Afrikoje ir Indijoje.
Lęšiai nuo neatmenamų laikų yra pagrindinė Estijos valstiečių mitybos dalis. Manoma, kad lęšių auginimas Estijoje iš tikrųjų suklestėjo XIX amžiuje. Kai kuriuose Estijos regionuose lęšiai buvo auginami taip gausiai, kad jais buvo mokama tarnams. Tačiau dažniausiai lęšiai buvo auginami tik šeimos maisto poreikiams tenkinti. Lęšių auginimą Estijoje skatino trys pagrindiniai veiksniai. Pirma, skirtingai nei kiti ankštiniai augalai, lęšiai gali augti prastesnėse ir sausesnėse dirvose. Antra, palyginti su džiovintomis pupelėmis ir žirniais, lęšiai greičiau išverda. Trečia, kaip ir visi ankštiniai augalai, lęšiai turi daug baltymų, kurių valstiečių mityboje dažnai trūko, ypač seniau.
Lęšiai pasižymi panašiomis savybėmis kaip ir pupelės. Jie yra geras baltymų šaltinis. Lęšiuose gausu folio rūgšties ir ląstelienos. Lęšiuose taip pat yra kalio, geležies ir fosforo, magnio, cinko, B grupės vitaminų ir vario. Kadangi lęšiuose gausu ląstelienos, jie padeda kontroliuoti cholesterolio kiekį kraujyje. Lęšiai taip pat rekomenduojami diabetu sergantiems žmonėms ir cukraus kiekiui kraujyje subalansuoti. Raudonieji lęšiai yra ankštiniai augalai, kuriuose labai daug geležies ir kurie yra lengvai virškinami. Lęšiai turi labai mažai riebalų ir kalorijų, o iš jų pagamintas maistas efektyviai užpildo skrandį, nesenergija iš lęšių išsiskiria tolygiai ir lėtai.
„Your Organic Nature” raudonųjų lęšių spagečiai
- Raudonųjų lęšių spagečių sudedamosios dalys gaunamos iš kontroliuojamų ekologinių ūkių.
- Sudėtis: raudonųjų lęšių miltai 100%.
- Ekologiškas produktas.
- Be glitimo.
- Laikykite pakuotę sandariai uždarytą sausoje vietoje.
- Maistinė vertė 100 g: energinė vertė 1412 kJ/334 kcal, riebalai 1,7 g (iš jų sočiųjų 0,4 g), angliavandeniai 50,0 g (iš jų cukrų 1,2 g), skaidulinės medžiagos 7,6 g, baltymai 26,0 g, druska 0,01 g.
- Šiuose spagečiuose gausu baltymų ir skaidulų.
Paruošimo instrukcija
Vienam asmeniui rekomenduojama 80 g makaronų. Kiekvienam 80 g makaronų įpilkite 1 litrą vandens ir užvirinkite. Sudėkite makaronus ir druską, jei reikia, ir virkite 12 minučių, kol makaronai taps norimo minkštumo. Virimo metu retkarčiais pamaišykite. Nusausinkite makaronus ir patiekite.
Rekomenduojame išbandyti Pure Nature receptų rinkinyje esantį lęšių bolognese padažą su makaronais be glitimo receptą.
Gamintojas:
Prekių ženklas Your Organic Nature simbolizuoja „ekologišką įprotį”. Platus kasdienių produktų asortimentas ir daugybė inovatyvių produktų daro šį prekės ženklą nepakeičiama jūsų kassavaitinio apsipirkimo dalimi. Produktai yra ekologiški ir 50% pakuočių yra be plastiko.
Ingredientų kokybė yra patikima ir ekologiška. O ekologiška taip pat naudinga ir gyvūnams, ir gamtai, kurioje mes visi gyvename. Todėl gamintojas pageidauja negauti produktų iš toli ir, jei įmanoma, pakuoja produktus į pakuotes, kurios daro kuo mažesnį poveikį aplinkai ir gamtai, pavyzdžiui, naudoja biologiškai suyrančią plėvelę ir etiketes.
Jų tikslas – kartu rūpintis mūsų planeta. Kompanijos logotipas simbolizuoja „rūpinimąsi planeta kartu” ir žemės bei žmonių ryšį. Jis taip pat pabrėžia jų perdirbimo filosofiją. Vertybės peržiūrimos nuolat – vertinant viziją ir stebint, ar jų darbo praktika atitinka viziją. Siekiama veikti pagal šias vertybes. Siekiama būti pavyzdžiu ekologiškų maisto produktų pasaulyje ir savo pasirinkimais rodyti lyderystę. Vizija – prisiimti atsakomybę už sveiką ir tvarią maisto grandinę, kuri užtikrina skaidrumą ir ryšį su maisto kilme.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.