Oficialus "Vimergy" platintojas Baltijos šalyse | Nemokamas pristatymas nuo 99€ | Greitas pristatymas
Susisiekite

Saldi „pica”

magus arbuusipitsa tort

Arbūzų „pica”

Vasariška arbūzų „pica”, kupina vitaminų! Sultingas arbūzas, švelnus kokosų kremas ir saldžiarūgštės uogos sudaro gardų derinį, kuris puikiai tinka vasaros desertui ar vakarėliui. Tai vasariškas ir gaivus skanėstas, kurio tiesiog negalima praleisti! Jei mėgstate saldumynus, šis desertas gali tapti jūsų naujuoju vasaros favoritu.

Kiekis: keturiems valgytojams
Paruošimo laikas: 10 minučių (+ laikas kremui sustingti)
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:

  • 1 didesnio arba 2 mažesnių arbūzo griežinėlių
  • 200 g uogų (pvz., mėlynių, aviečių, gervuogių)
    10-15 g pasirinktų riešutų (pvz., smulkintų anakardžių riešutų)
  • 60 g mirkytų anakardžių riešutų (20 min. mirkykite karštame vandenyje)
  • 200 ml neriebaus kokosų kremo (iš anksto laikykite šaldytuve per naktį)
  • 40 ml kokosų aliejaus
  • 1,5 v.š. klevų sirupo
  • 1 a.š. citrinos sulčių
  • Klevų sirupas (patiekimui)
    Mėtų lapeliai (patiekimui jei norisi)

 

Kaip pasigaminti arbūzų „picą”?

Pirmiausia pradėkite ruošti grietinėlę. Tam į maisto smulkintuvą sudėkite iš anksto išmirkytus anakardžių riešutus, kokosų grietinėlę, kokosų aliejų, klevų sirupą ir citrinų sultis. Sutrinkite iki vientisos masės, supilkite į indą su dangteliu ir palikite šaldytuve per naktį, kad sustingtų. Neišsigąskite, jei iš pradžių kremas bus skystas – šaldytuve jis virs tirštu tepamu kremu. Kai kremas bus paruoštas, atpjaukite maždaug 2 cm storio arbūzo griežinėlį (arba kelis) ir užtepkite ant jo išplaktą kremą. Ant viršaus kaip kitą sluoksnį tolygiai sudėkite uogas, smulkintus riešutus ir mėtų lapelius. Jei norite, ant viršaus užlašinkite dar šiek tiek klevų sirupo. Patiekite ir mėgaukitės iš karto!

P.S. Jei norite, vietoje recepte rekomenduojamos grietinėlės galite naudoti kokosų kremą tiesiai iš pakelio, tačiau ji bus skystesnė ir gali pradėti varvėti nuo sultingo arbūzo gabalėlio ir „pica” ne taip gerai laikysis.

 

PAPILDOMAS KOMENTARAS