Receptai, Sūru, Užkandžiai

Saldžiųjų bulvių skrebutis

Saldziuju bulviu skrebutis

Ar kada nors gaminote sumuštinį su saldžiosiomis bulvėmis?

Jei esate ragavę, tikriausiai žinote, koks jis skanus! Tačiau jei dar nesate jo išbandę, dabar puikus metas tai padaryti, nes čia dalinamės vienu sveiku saldžiųjų bulvių skrebučio receptu.

Kas galėjo pagalvoti, kad orkaitėje keptos saldžiųjų bulvių riekelės gali taip stipriai konkuruoti su klasikine duona? Saldžiųjų bulvių skonis tikrai nėra panašus į duonos, tačiau kartu su aromatingu humusu ir traškiomis daržovėmis saldžiųjų bulvių skrebutis yra lengvas, bet sotus užkandis, puikiai tinkantis pietums, tarp valgymų ar greitai vakarienei. Arba išvykoms ar į darbą.

Nuostabus skanėstas, kuris pavergs širdis.

Kiekis: dviems
Paruošimo laikas: 1 val. 15 min.
Sudėtingumo lygis: lengvas


Jums reikės:

  • 1-2 baklažanų (jei naudojate didelį baklažaną, gali užtekti ir vieno)
  • 2 skiltelių česnako
  • 1-2 šaukštų tahini sezamų pastos
  • Šviežiai spaustų sulčių iš 1 citrinos
  • kelių žiupsnelių maltų prieskonių
  • kelių žiupsnelių jūros druskos
  • kelių žiupsnelių aitriosios paprikos miltelių
  • 1-2 vidutinio dydžio saldžiosios bulvės
  • 1-2 pomidoro (supjaustyto griežinėliais)
  • daug žaliųjų salotų arba špinatų lapų
  • 1 svogūno (supjaustyto griežinėliais)

Kaip paruošti saldžiųjų bulvių skrebutį:

  1. Pradėkite gaminti baklažanų humusą. Baklažanus nuplaukite, perpjaukite per pusę ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Šakute pradurkite skylutes ir kepkite 180 laipsnių C temperatūroje apie 40 minučių arba kol baklažanai suminkštės.
  2. Leiskite baklažanams šiek tiek atvėsti, tada atvėsusias baklažanų puseles sudėkite ant sietelio, nuimkite odelę ir išspauskite vandens perteklių iš keptų baklažanų.
  3. Tada baklažanus sudėkite į virtuvinį kombainą ar maisto smulkintuvą kartu su česnakais, tahini ir prieskoniais. 
  4. Sutrinkite iki vientisos masės. Atidėkite baklažanų humusą į šalį, kad atvėstų.
  5. Paruoškite saldžiųjų bulvių griežinėlius. Nuplaukite ir nuskuskite saldžiąją bulvę (tinka ir saldžioji bulvė su odele) ir supjaustykite maždaug 0,5-1 cm storio griežinėliais.
  6. Sudėkite saldžiųjų bulvių griežinėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 200 laipsnių C temperatūroje 30 minučių, kol saldžiosios bulvės taps minkštos ir auksinės spalvos.
  7. Leiskite saldžiųjų bulvių griežinėliams atvėsti.
  8. O atvėsus jau galite pradėti ruošti sumuštinį. Ant vieno saldžiosios bulvės griežinėlio užtepkite baklažanų humuso, ant viršaus uždėkite salotos lapą, pomidoro griežinėlį ir svogūno žiedą. Jei norite, ant viršaus uždėkite dar vieną saldžiosios bulvės griežinėlį.
  9. Patiekite ir mėgaukitės!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *