Receptai, Saldu, Užkandžiai

Morkų pyrago rutuliukai

Burnoje tirpstantys morkų pyrago rutuliukai su kokosu

Burnoje tirpstantys morkų pyrago kąsneliai, kurių skonis kaip klasikinio, skanaus morkų pyrago, tik sveikesni! Į rutuliukus nededama nė gramo aliejaus, glitimo, kiaušinių ar rafinuoto cukraus. O skonis ne ką prastesnis! Pikantiškos citrinos, saldžios datulės, sultingos morkos ir traškūs graikiniai riešutai sudaro puikų skonių derinį, kokio galima tikėtis iš tikro skanėsto! Morkų rutuliukai puikiai tinka mažiems ir dideliems saldumynų mėgėjams, be to, juos lengva ir patogu pagaminti!

Kiekis: 6-8 kamuoliukai
Paruošimo laikas : 25 minutės
Sunkumo lygis: lengvas
Jums reikės:

  • 80g graikinių riešutų
  • 1 nedidelės, smulkiai sutarkuotos morkos
  • 7 minkštų datulių be kauliukų
  • 1 citrinos žievelės (tarkuotos)
  • žiupsnelio cinamono
  • žiupsnelio malto muskato riešuto
  • 1 šaukštelio klevų sirupo
  • 15g razinų, džiovintų goji uogų arba daugiau datulių
  • 25g kokoso drožlių
  • virtuvinio kombaino/maisto smulkintuvo

Kaip pasigaminti morkų kamuoliukus?

Sudėkite graikinius riešutus į virtuvinį kombainą ir smulkinkite, kol riešutai bus sutrinti. Tada į riešutų mišinį sudėkite visus likusius ingredientus, išskyrus kokoso drožles, ir maišykite tol, kol mišinys taps vientisas ir plastiškas. Tada iš tešlos suformuokite rutuliukus ir apvoliokite juos kokoso drožlėse. Įdėkite į šaldytuvą porai valandų, kad sustingtų, ir rutuliukai bus paruošti mėgautis.

P.S! Kukuliai taip pat tinka valgyti iš karto, kai tik iškepa, tačiau palikti šaldytuve jie taps šiek tiek kietesni ir skanesni, todėl prieš valgant rekomenduojama leisti jiems “pailsėti” šaldytuve.

Parašykite komentarą