Medical Medium, Receptai, Sūru

Soromis ir daržovėmis įdarytos keptos paprikos

Soromis ir darzovemis idarytos keptos paprikos

Gardus patiekalas ir šeimai, ir svečiams

Klasikinė sorų košė tikriausiai jums pažįstama, bet ar kada nors eksperimentavote su soromis kituose  patiekaluose? Tikrai rekomenduojame!

Pirmajam eksperimentui siūlome šį įdarytų paprikų receptą. Orkaitėje keptos paprikos puikiai tinka pietums ar vakarienei ir yra lengvai virškinamos.

Kadangi soros visiškai neturi glitimo, jos nedirgina žarnyno ir nekenkia organizmui. Jei norite, galite paruošti ir šiek tiek daugiau keptų paprikų, nes šaldytuve jos puikiai išsilaiko net kelias dienas.

Kiekis: nuo dviejų iki keturių žmonių.
Paruošimo laikas: 45-60 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas


Jums reikės:

  • 4 didesnių paprikų
  • 200 g sorų (sausų)
  • 2 vidutinio dydžio morkų
  • 2 raudonųjų svogūnų
  • 1 skardinės juodųjų pupelių
  • saujos vyšninių pomidorų
  • 750 ml natūralaus daržovių sultinio
  • 4 šaukštų pomidorų pastos
  • ½ arbatinio šaukštelio klevų sirupo arba kokosų cukraus (skoniui subalansuoti)
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • jei norite, prieskoninių žolelių (pvz. raudonėlio)

Kaip gaminti įdarytas paprikas:

Įdarą: 

  1. Užvirinkite soras ir sultinį (pradžioje įpilkite maždaug pusę sultinio, o vėliau, jei reikia, įpilkite daugiau).
  2. Susmulkinkite svogūnus ir pomidorus, sutarkuokite morkas.
  3. Kai soros bus pusiau išvirusios ir didžioji dalis sultinio išgaravusi, sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, pomidorą ir tarkuotą morką, pomidorų pastą ir nusausintas bei nuplautas juodąsias pupeles.
  4. Virkite dar kelias minutes, kol morkos ir svogūnai pradės minkštėti. Jei reikia, įpilkite dar sultinio ir pagal skonį pagardinkite prieskoniais.
  5. Galutinis rezultatas turėtų būti malonios minkštos tekstūros sorų ir daržovių mišinys (įsitikinkite, kad soros nepervirė ir nepavirto į košę!), kuriuo įdarysite paprikas.

Paprikas:

  1. Nuplaukite paprikas, nupjaukite kepurėles ir išimkite sėklas. Kepurėles galite pasilikti ir vėliau galėsite uždėti ant įdarytų paprikų).
  2. Papriką dėkite ant kepimo skardos ar į kepimo indą ir kepkite 180 laipsnių C orkaitėje apie 5 minutes, o tada atidėkite į šalį, kad atvėstų.
  3. Kai sorų mišinys bus paruoštas, įdarykite paprikas, ant viršaus uždėkite kepurėles ir kepkite 180 laipsnių C orkaitėje dar 10 minučių.

Skanaus!

P.S. Jei norite, galite pridėti ir kitų daržovių, pavyzdžiui, tarkuotos cukinijos ar pjaustyto saliero! 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *