Sveika bananų duona be glitimo
Minkšta, drėgna ir maloniai saldi
Štai kokia yra ši bananų duona! Saldumo suteikia prinokę bananai ir karamelinio skonio kokosų cukrus, kuriuos papildo aviečių sirupo rūgštelė.
Ši drėgna bananų duona puikiai tinka saldiems pusryčiams, užkandžiams ar desertui – tiek mažiems, tiek dideliems!
Kiekis: 4-6 saldumynų mėgėjams
Paruošimo laikas: 15 minučių + 45 minutės orkaitėje
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 3 vidutinio dydžio prinokusių bananų (kuo labiau prinokę, tuo geriau!)
- 120 ml migdolų pieno arba vandens
- 3 šaukštų kokosų cukraus
- 1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- ¼ arbatinio šaukštelio sodos
- ¼ arbatinio šaukštelio druskos
- ¼ arbatinio šaukštelio cinamono
- 225 g avižinių miltų be glitimo
- 1-2 saujos smulkintų aviečių
Kaip pagaminti sveiką bananų duoną:
- Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C temperatūros.
- Tuo tarpu nulupkite ir sutrinkite bananus. Galite naudoti šakutę arba virtuvinį kombainą.
- Kitame dubenyje sumaišykite miltus ir prieskonius.
- Kruopščiai išmaišykite ir tada suberkite miltų mišinį į susmulkintus bananus.
- Supilkite migdolų pieną ir gerai išmaišykite.
- Pasirinktą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite į ją tešlą. Tada užbarstykite avietes.
- Įdėkite bananų duoną į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių C temperatūroje 45 minutes, kol viršus taps auksinės spalvos ir traškus.
- Leiskite šiek tiek atvėsti ir mėgaukitės!
Related Posts
05
Vas
Šventinis tortas be glitimo
-
Posted by
Erki
- 0 comments
"Geriausio skonio veganiškas tortas be glitimo, kokį tik esu valgęs iki šiol gyvenime!"
Erki Laansalu - Pure Nature kom...
09
Sau
Veganiškos cinamoninės bandelės be glitimo
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Burnoje tirpstantys cinamoniniai suktinukai su datulių kremu
Tikriausiai jau nenustebsite sužinoję, kad iš daržovių ga...
01
Rgp
Azijietiška miso sriuba be sojos
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Azijietiška miso sriuba su jūros dumbliais
Jei mėgstate japoniškus skonius, ši sriuba tikrai sužadins jūsų skonio rece...
06
Lie
Citrinų kvadratėliai
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Burnoje tirpstantys citrinų kvadratėliai
Jei mėgstate saldžiarūgštį skonį, šis skanėstas gali tapti jūsų nauju mėgstam...
21
Vas
Sveikos garstyčios be aliejaus ir acto – du variantai
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Garstyčios be acto
Siūlome du garstyčių be aliejaus ir acto recepto variantus, kurių skonis ir tekstūra yra visiškai un...
31
Sau
Veganiškas tzatziki pagardas
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Tradicinis graikiškas padažas tzatziki, tik veganiškas. Pagamintas iš anakardžių
Prieš jus klasikinio graikiško tzatzik...
26
Sau
Traškūs bulvių kąsneliai
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Maloniai traškus bulviniai kąsneliai be riebalų
Mes labai gerai žinome tą jausmą, kai norisi įsidėti į burną ką nors sk...
15
Sau
Sveikuoliškas obuolių pyragas be glitimo
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Klasikinis obuolių pyragas su avižinių dribsnių pagrindu
Sveikuoliškas obuolių pyragas, nenusileidžiantis klasikiniam n...
27
Gru
Veganiškas netikras zuikis iš lęšių
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Ar prisimenate iš vaikystės netikrą zuikį? O ar žinojote, kad netikras zuikis gali būti be mėsos? Visiškai augalinės kil...
18
Gru
Šildantis obuolių glotnutis su prieskoniais
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Aromatingas obuolių glotnutis su cinamonu Kalėdoms ir ne tik
Kokteiliai nebūtinai turi būti tik vėsinantis vasaros užka...
18
Gru
Meduolių skonio keksiukai be glitimo
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Aromatingi imbierinių meduolių skonio keksiukai su obuoliais
Nebūtina valgyti meduolius, kad galėtume pasimėgauti ypati...
12
Gru
Apskrudę orkaitėje kepti kopūstai
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Ar esatę bandę keptų kopūstų?
O kaip jums skamba toks kopūstų patiekalas - kepti kopūstai kokosų padaže? Mes rekomenduo...