Minkšta, drėgna ir maloniai saldi
Štai kokia yra ši bananų duona! Saldumo suteikia prinokę bananai ir karamelinio skonio kokosų cukrus, kuriuos papildo aviečių sirupo rūgštelė.
Ši drėgna bananų duona puikiai tinka saldiems pusryčiams, užkandžiams ar desertui – tiek mažiems, tiek dideliems!
Kiekis: 4-6 saldumynų mėgėjams
Paruošimo laikas: 15 minučių + 45 minutės orkaitėje
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 3 vidutinio dydžio prinokusių bananų (kuo labiau prinokę, tuo geriau!)
- 120 ml migdolų pieno arba vandens
- 3 šaukštų kokosų cukraus
- 1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- ¼ arbatinio šaukštelio sodos
- ¼ arbatinio šaukštelio druskos
- ¼ arbatinio šaukštelio cinamono
- 225 g avižinių miltų be glitimo
- 1-2 saujos smulkintų aviečių
Kaip pagaminti sveiką bananų duoną:
- Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C temperatūros.
- Tuo tarpu nulupkite ir sutrinkite bananus. Galite naudoti šakutę arba virtuvinį kombainą.
- Kitame dubenyje sumaišykite miltus ir prieskonius.
- Kruopščiai išmaišykite ir tada suberkite miltų mišinį į susmulkintus bananus.
- Supilkite migdolų pieną ir gerai išmaišykite.
- Pasirinktą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite į ją tešlą. Tada užbarstykite avietes.
- Įdėkite bananų duoną į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių C temperatūroje 45 minutes, kol viršus taps auksinės spalvos ir traškus.
- Leiskite šiek tiek atvėsti ir mėgaukitės!