Sviestinės pupelės indiškame padaže
Patiekalas, kai “šaldytuvas tuščias”
Tikriausiai visiems pažįstamos tos akimirkos, kai šaldytuvas atrodo visiškai tuščias, o norint pasigaminti kažką pavalgyti, tenka iškrapštyti visas atsargas. Ir kartais būtent tomis akimirkomis gimsta labai skanūs patiekalai. Šį receptą taip pat įkvėpė viena iš tų akimirkų, kai spintelėje buvo tik pupelės, kokosų kremas ir konservuoti pomidorai.
Šis paprastas padažas yra toks universalus – vietoje pupelių puikiai tinka ir avinžirniai, žalieji žirneliai, žiediniai kopūstai ar bet kokios kitos daržovės.
Kiekis: 4-5
Laikas: 25 min.
Sudėtingumo lygis: vidutinis
Jums reikės:
- 570 g iš anksto išvirtų arba konservuotų ir nuplautų sviestinių pupelių
- 400 g smulkintų pomidorų
- 250 ml kokosų kremo (riebaus kokoso pieno iš skardinės)
- 1,5 valgomojo šaukšto kokosų aliejaus
- 1 didesnio svogūno
- 4 skiltelės česnako
- maždaug 2 cm ilgio imbiero gabalėlio
- 1 raudonosios aitriosios paprikos (kiekį pasirinkite pagal savo skonį)
- 1 arbatinio šaukštelio tikka masala prieskonių mišinio
- 1 arbatinio šaukštelio garam masala prieskonių mišinio
- 0,5 arbatinio šaukštelio ciberžolės
- Sulčių iš ¼ laimo citrinos
- Druskos pagal skonį
- Sauja šviežių kalendrų serviravimui (nebūtinai)
Kaip paruošti indiško stiliaus sviestines pupeles:
- Keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų ir pakepinkite smulkiai supjaustytą aitriąją papriką, svogūną, imbierą ir česnaką, kol svogūno gabalėliai taps permatomi.
- Tada suberkite prieskonius ir pakaitinkite dar 2-3 minutes, retkarčiais pamaišydami.
- Šiek tiek sumažinkite kaitrą, supilkite kokosų pieną ir smulkintus pomidorus, gerai išmaišykite ir palikite 5 minutėms troškintis po dangčiu.
- Tada sudėkite pupeles, supilkite laimo sultis, suberkite druską ir pavirkite be dangčio dar 5-7 minutes.
- Patiekite su smulkintomis šviežiomis kalendromis.
Šalia taip pat tiktų grikiai, ryžiai, žiediniai kopūstai arba bolivinė balanda.