Receptai, Sūru, Užkandžiai

Traškios keptos bulvės su žolelėmis

Traskios keptos bulves be riebalu

Traškios keptos bulvės 

Skanios keptos bulvės, kurių skonis toks geras, kad suabejosite, ar tai sveikas užkandis! Išorė gana traški, o vidus minkštas – būtent toks, koks turėtų būti geras keptas bulvių patiekalas. Skirtingos žolelės suteikia skonio, todėl gaunamas tikrai sotus, skanus ir sveikas patiekalas, kuris puikiai tinka pietums, vakarienei ar užkandžiui. Sveika taip pat gali būti paprasta ir skanu – išbandykite patys!

Kiekis: 2-3 porcijos
Paruošimo laikas: apie 1 val.
Sudėtingumo lygis: lengvas

Jums reikės:

  • 1 kg bulvių
  • 1-2 šaukštai alyvuogių aliejaus (neprivaloma – jei norite patiekalo be riebalų, aliejaus nedėkite)
  • 2 šviežių česnako skiltelių (susmulkintų)
  • jūros druskos (pagal skonį)
  • aitriosios paprikos (nebūtina)
  • savo pasirinktų, šviežių prieskoninių žolelių serviravimui (nebūtina)

Kaip pagaminti traškias keptas bulves:

  1. Bulves su lupenomis nuplaukite ir išvirkite garuose. 
  2. Kai bulvės suminkštės, sudėkite jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir suspauskite su stiklinės dugnu. 
  3. Tada apšlakstykite alyvuogių aliejumi (jei naudojate) ir pagardinkite jūros druska, česnaku ir aitriąja paprika. 
  4. Įtrinkite bulves prieskoniais kuo tolygiau, kad kiekviena bulvė būtų pagardinta.
  5. Kepkite bulves 180 laipsnių C orkaitėje 20-30 minučių, kol bulvės taps auksinės spalvos. 
  6. Bulves patiekite su šviežiomis žolelėmis ir, jei norite, šviežių daržovių salotomis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *