Medical Medium, Receptai, Sūru

Veganiški gnocchi be glitimo

Veganiski gnocchi be glitimo

Dabar galite mėgautis itališkais skoniais 100% be nuodėmės

Esate bulvių gerbėjas ir ieškote dar vieno gardaus ir sveiko recepto? Turime jums tinkamą sprendimą! Šiame recepte pagrindinį vaidmenį atlieka bulvės, tačiau patiekalas tikrai ypatingas. Tai veganiški gnocchi be glitimo!

Be kiaušinių ir glitimo ir be didelių pastangų pasimėgaukite šiuo gardžiu patiekalu. Be to gnocchi atrodo tokie gražūs, todėl puikiai tiktų ir šventiniam stalui.

Išbandykite patys! 

Kiekis: 3-4 porcijos
Paruošimo laikas: apie 45 min.
Sudėtingumo lygis: lengvas

Jums reikės:

Kaip pasigaminti veganiškus gnocchi be glitimo:

  1. Nuplaukite ir nuskuskite bulves. Supjaustykite jas kubeliais ir išvirkite garuose.
  2. Kai bulvės atvės, sutrinkite bulvių trintuvu (nenaudokite virtuvinio kombaino, blenderio ar plaktuvo bulvėms sutrinti!).
  3. Į bulvių košę suberkite tapijokos krakmolą bei avinžirnių miltus ir išminkykite rankomis, kol masė nebelips prie pirštų ir gausis plastiška tešla.
  4. Jei reikia, minkydami įberkite papildomai avinžirnių miltų.
  5. Kai tešla bus paruošta, padalykite ją į mažesnius gabalėlius (pvz., delne telpančius rutuliukus), kad juos būtų lengviau iškočioti.
  6. Prieš sukdami tešlos rutuliukus pabarstykite truputį tapijokos krakmolo ant kočiojimo paviršiaus.
  7. Tada kiekvieną tešlos rutulėlį rankomis susukite į maždaug piršto dydžio dešrelę ir supjaustykite maždaug 2,5 cm storio gabalėliais.
  8. Iš kiekvieno gabalėlio suformuokite gnocchi formos rutuliuką. Jei norite, šakute įspauskite juosteles ant kiekvieno gnocchi papuošimui.
  9. Kad gnocchi nesuliptų, laikykite juos vienas šalia kito ant miltais pabarstyto paviršiaus.
  10. Kai gnocchi bus paruošti, užvirinkite vandenį puode ir įberkite šiek tiek druskos.
  11. Pasūdytame vandenyje virkite gnocchi porcijomis (nedėkite visko iš karto) 2-4 minutes, kol jie iškils į paviršių.
  12. Jei norite, kad gnocchi būtų traškūs, po kepimo galite juos apkepti keptuvėje. Patiekite su bet kuo, ką mėgstate.

Skanaus!

P.S. Gnocchi taip pat galima užšaldyti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *