Veganiškos cinamoninės bandelės be glitimo

Burnoje tirpstantys cinamoniniai suktinukai su datulių kremu
Tikriausiai jau nenustebsite sužinoję, kad iš daržovių galima pagaminti įvairiausių įdomių patiekalų – pavyzdžiui cukinijų keksiukus, pupelių braunį ir pan. Bet ar kada nors bandėte cinamonines bandeles iš saldžiųjų bulvių? Iš tiesų, augalinio maisto pasaulis nenustoja stebinti! Ar ne? Saldžiąsias bulves sumaišykite su manioko miltais ir turėsite gardžią tešlą, iš kurios pagaminsite burnoje tirpstančius skanėstus, kuriais galėsite mėgautis kiek tik norėsite. Saldumą suteikia datulių kremas, todėl šiame recepte net nerasite nė gramo pridėtinio cukraus. Nuostabu (ir kartu šiek tiek neįtikėtina), tiesa?! Išbandykite! Receptas štai prieš jus:
Kiekis: vidutiniškai 8 bandelės
Paruošimo laikas: apie 90 minučių + aušinimo laikas
Sudėtingumas: lengvas
Paruošti reikia:
Tešlai:
- 360 g saldžiųjų bulvių (svoris nuskustų ir nevirtų)
- 100 g manioko miltų
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 40 g migdolų miltų
- 0,5 arbatinio šaukštelio kardamono
Įdarui:
- 100 g datulių (geriausia minkštų)
- 3/4 arbatinio šaukštelio cinamono
- 1/3 arbatinio šaukštelio kardamono
- 60 ml migdolų pieno arba vandens
Kaip pagaminti cinamonines bandeles?
1. Nuskuskite saldžiąsias bulves ir supjaustykite kubeliais. Išvirkite garuose ir palikite atvėsti. Tada paruoškite datulių kremą. Iš datulių išimkite kauliukus ir 10 minučių pamirkykite jas karštame vandenyje. Tada išmirkytas ir nusausintas datules, cinamoną, kardamoną ir migdolų pieną maisto smulkintuvu sutrinkite iki vientisos kreminės masės.
2. Paruoškite tešlą. Garuose išvirtas saldžiąsias bulves sutrinkite šakute, sumaišykite su manioko miltais, kepimo milteliais, migdolų miltais ir kardamonu. Suminkykite rankomis į vientisą tešlą. Dėmesio – pastaba! Tešla turėtų likti šiek tiek lipni, bet vis tiek išsikočioti. Jei reikia, į tešlą įberkite šiek tiek daugiau miltų.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C temperatūros. Kol orkaitė įkaista, išklokite kepimo skardą arba darbinį paviršių kepimo popieriumi ir iškočiokite tešlą į maždaug 40 x 40 cm dydžio kvadratą. Jei reikia, kočiodami naudokite šiek tiek manioko miltų.
4. Iškočiotą tešlą tolygiai aptepkite datulių kremu. Tada supjaustykite tešlą į aštuonias juosteles ir suvyniokite jas vieną po kitos. Suktinukus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių C orkaitėje 30-40 min.