Labai paprastas, bet labai gardus ir labai vertingas patiekalas
Žmonės dažnai atsargiai žiūri į bulves, baimindamiesi, kad dėl jų padidės svoris arba jos turės neigiamą poveikį įvairioms sveikatos problemoms. Tiesą sakant, tai visai netiesa – bulvės, ypač virtos garuose, yra vienas galingiausių gydomųjų savybių turinčių maisto produktų, kurio tikrai turėtume valgyti daugiau.
Visa bulvė – tiek viduje, tiek odelėje – yra labai naudinga sveikatai, nes joje gausu mikroelementų ir vitaminų, taip pat nepakeičiamos aminorūgšties lizino.
Bulvės taip pat yra puikus vaistas nuo įvairių lėtinių ligų, raminantis nervus ir virškinamąjį traktą bei kovojantis su virusais. Be to, bulvės yra tikrai skanios ir universalios.
O šįkart čia siūlome jums minimalistinį, bet skanų bulvių receptą, kuriame susitinka garuose virtos bulvės su skaniomis orkaitėje keptomis daržovėmis!
Kiekis: dviems
Paruošimo laikas: 35 minutės
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 600 g bulvių
- 215 g cukinijos (pusė mažos)
- 150 g morkų (2-3 vidutinio dydžio)
- 70 g raudonųjų svogūnų (1 vidutinio dydžio)
- ½ arbatinio šaukštelio jūros druskos (arba pagal skonį)
- ¼ arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (arba pagal skonį)
- 1 arbatinis šaukštelis džiovinto raudonėlio (arba pagal skonį)
- šviežių krapų (nedidelė sauja)
Kaip pasigaminti šį patiekalą:
- Bulves nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite ir išvirkite ant garų.
- Kol bulvės verda, paruoškite daržoves. Nuplaukite ir supjaustykite papriką, cukiniją, morką ir svogūną.
- Pagardinkite aitriosiomis paprikomis, raudonėliais ir jūros druska bei sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
- Daržoves kepkite 180 laipsnių C orkaitėje 15 minučių.
- Kai bulvės bus paruoštos, pabarstykite jas trupučiu jūros druskos ir smulkiai supjaustytais šviežiais krapais.
- Švelniai išmaišykite ir patiekite su keptomis daržovėmis. Mėgaukitės šiltu maistu!