Pavasaris atneša daugybę gėrybių, o viena iš jų – nepakartojamieji smidrai
Mėgaukimės šia nuostabia daržove! Ši tiršta, žalia sriuba, kurioje išskirtinis smidrų skonis ir žirnelių saldumas šoka koja kojon. Nuostabu! Ir koks malonumas akims tas ryškus žalumas dubenyje, ar ne?
Kiekis: maždaug 4 porcijos
Laikas: apie 30 min.
Sudėtingumo lygis: vidutinis
Jums reikės:
- 450 g smidrų (galutinis svoris)
- 450 g (atšildytų) šaldytų žirnelių
- 150 g porų
- 1 litro šilto gydomojo sultinio
- 4 skiltelės česnako
- 1 mažos citrinos sulčių
- 130 ml augalinio pieno arba kokosų grietinėlės
- Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
Kaip pasigaminti žirnelių ir smidrų trintą sriubą:
- Kelias minutes puode su trupučiu vandens pakaitinkite susmulkintą porą ir česnaką.
- Tada sudėkite supjaustytus smidrus (PASTABA: jei smidrų galai sumedėję, juos nupjaukite, bet galutinis smidrų kiekis turi būti 450 g) ir pakaitinkite dar 5 minutes.
- Supilkite šiltą sultinį, augalinį pieną ir žirnelius. Virkite apie 8-10 minučių, kol smidrai suminkštės.
- Supilkite citrinos sultis, suberkite druską, pipirus ir maisto smulkintuvu susmulkinkite iki vientisos masės.
- Jei norite, patiekdami įpilkite kokosų grietinėlės.
Patiekite ir mėgaukitės!