Medical Medium, Receptai, Saldu

Gardi košė su mėlynėmis

Gardi kose su melynemis

Kas gali būti geriau nei pradėti rytą nuo šiltos pusryčių košės su gydomąja uogų galia!

Ar žinojote, kad laukinės mėlynės yra viena iš galingiausių uogų, su daugybe gydomųjų medžiagų, turinčios dešimtis antioksidantų, gerinančios virškinimą ir veiksmingai palaikančios kepenų veiklą?

Laukinės mėlynės yra tikras supermaistas! Šios mažytės, tamsiai violetinės uogos ne tik pasižymi puikiomis gydomosiomis savybėmis, bet ir puikiu skoniu – jas galima valgyti vienas, dėti į kokteilius, uogienes ar net košes.

Šįkart kviečiame išbandyti košę, pagardintą mėlynėmis.

Kiekis: 1 porcija
Paruošimo laikas: 15 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas


Jums reikės:

  • 1 puodelio (apie 240 ml) avižinių dribsnių arba sorų
  • 450 ml vandens (jei reikia, įpilkite daugiau skysčio)
  • ½ arbatinio šaukštelio cinamono
  • 1-2 šaukštų natūralaus klevų sirupo (pagal skonį)
  • pusė stiklinės miško mėlynių (šviežių arba šaldytų) ir šiek tiek papuošimui (neprivaloma).

Kaip pasigaminti košę su mėlynėmis:

  1. Supilkite į puodą vandenį ir užvirinkite.
  2. Tada suberkite avižinius dribsnius (arba soras) ir sumažinkite kaitrą.
  3. Virkite košę ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami, apie 10-15 minučių, kol dribsniai suminkštės, o košė taps kreminės konsistencijos.
  4. Tada košę pagardinkite cinamonu ir klevų sirupu ir, galiausiai, įmaišykite mėlynes.
  5. Uždenkite puodą dangčiu ir leiskite košei kelias minutes pastovėti, kad išbrinktų.
  6. Patiekimui uždėkite dar mėlynių ir klevų sirupu, jei norite ir mėgaukitės!

P.S. Jei vis dėlto neturite mėlynių, vietoje jų taip pat galite išbandyti liofilizuotų laukinių mėlynių miltelius arba liofilizuotas ekologiškas estiškas mėlynes.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *