Vieno puodo patiekalas
Skanus, jaukus ir šildantis troškinys, kuriame gausu daržovių. Paprastai pagaminamas patiekalas, visavertis, lengvas skradžiui maistas.
Kiekis: 2 procijos
Paruošimo laikas: 1 val.
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 150 g morkų (maždaug 2 vidutinio dydžio morkos)
- 600 g bulvių (maždaug 5-6 vidutinio dydžio bulvės)
- 600 ml natūralaus daržovių sultinio arba vandens (iš pradžių naudokite pusę šio kiekio, o prireikus įpilkite daugiau skysčio)
- 50 g svogūnų (1 mažesnis svogūnas)
- 250 g šviežių kopūstų (maždaug pora didesnių saujų smulkintų kopūstų)
- saujos šviežių krapų
- saujos šviežių petražolių arba čiobrelių
- jūros druskos pagal skonį (nebūtina)
- svogūnų miltelių (neprivaloma)
Kaip pasigaminti augalinį gardų troškinį:
- Nuplaukite ir nulupkite daržoves bei supjaustykite kubeliais.
- Į puodą įpilkite šaukštą vandens arba sultinio, suberkite smulkintą svogūną ir morką, patroškinkite kelias minutes, kol morkos šiek tiek suminkštės.
- Tada sudėkite bulvių kubelius, įpilkite sultinio arba vandens ir uždenkite dangčiu.
- Uždengus troškinkite ant vidutinės kaitros apie 10 minučių.
- Kai bulvės ir morkos bus beveik paruoštos, sudėkite kopūstus.
- Jei reikia, įpilkite daugiau skysčio.
- Dar 2-3 minutes troškinkite, kol kopūstai suminkštės.
- Tada išjunkite kaitrą ir įmaišykite smulkintas šviežias žoleles ir, jei reikia, pagardinkite jūros druska.
- Leiskite kelias minutes pastovėti puode ir patiekite.
Skanaus!