Medical Medium, Receptai, Sūru

Daržovių troškinys

Darzoviu troskinys

Vieno puodo patiekalas

Skanus, jaukus ir šildantis troškinys, kuriame gausu daržovių. Paprastai pagaminamas patiekalas, visavertis, lengvas skradžiui maistas. 

Kiekis: 2 procijos
Paruošimo laikas: 1 val.
Sudėtingumo lygis: lengvas

Jums reikės:

  • 150 g morkų (maždaug 2 vidutinio dydžio morkos)
  • 600 g bulvių (maždaug 5-6 vidutinio dydžio bulvės)
  • 600 ml natūralaus daržovių sultinio arba vandens (iš pradžių naudokite pusę šio kiekio, o prireikus įpilkite daugiau skysčio)
  • 50 g svogūnų (1 mažesnis svogūnas)
  • 250 g šviežių kopūstų (maždaug pora didesnių saujų smulkintų kopūstų)
  • saujos šviežių krapų
  • saujos šviežių petražolių arba čiobrelių
  • jūros druskos pagal skonį (nebūtina)
  • svogūnų miltelių (neprivaloma)

Kaip pasigaminti augalinį gardų troškinį:

  1. Nuplaukite ir nulupkite daržoves bei supjaustykite kubeliais.
  2. Į puodą įpilkite šaukštą vandens arba sultinio, suberkite smulkintą svogūną ir morką, patroškinkite kelias minutes, kol morkos šiek tiek suminkštės.
  3. Tada sudėkite bulvių kubelius, įpilkite sultinio arba vandens ir uždenkite dangčiu.
  4. Uždengus troškinkite ant vidutinės kaitros apie 10 minučių.
  5. Kai bulvės ir morkos bus beveik paruoštos, sudėkite kopūstus.
  6. Jei reikia, įpilkite daugiau skysčio.
  7. Dar 2-3 minutes troškinkite, kol kopūstai suminkštės.
  8. Tada išjunkite kaitrą ir įmaišykite smulkintas šviežias žoleles ir, jei reikia, pagardinkite jūros druska.
  9. Leiskite kelias minutes pastovėti puode ir patiekite.

Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *