Receptai, Sūru, Užkandžiai

Lapinių kopūstų traškučiai

Lapiniu kopustu traskuciai

Lapinių kopūstų traškučiai (kale crisps)

Tai tikrai skanus būdas pasimėgauti šia nuostabia, žalia daržove ir gauti jos naudas. Šie traškučiai puikiai tinka viskam – užkandžiams, gimtadienio stalui, iškyloms, kelionėms automobiliu. Taip pat jie labai tinka ir gardinti kitus patiekalus: sriubas, salotas, troškinius, pabarstyti ant humuso ar kitų užtepėlių.

Lapinių kopūstų traškučius galima pagardinti pagal savo skonį. Pavyzdžiui, išbandykite jūros dumblių dribsnius, prieskonines druskas, sezamo sėklas, aitriuosius arba kajeno pipirus ir atraskite savo mėgstamiausius skonių derinius.

Kiekis: 1 kepimo indas
Laikas: 15 min.
Sudėtingumo lygis: lengvas

Jums reikės:

  • 150 g lapinių kopūstų (be kotelių)
  • 0,5 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 arbatinio šaukštelio džiovinto česnako miltelių (nebūtinai)
  • 1-2 šaukštelių aitriosios paprikos dribsnių arba maltos aitriosios paprikos (nebūtinai)
  • Druskos pagal skonį

Kaip pasigaminti lapinių kopūstų traškučius:

  1. Svarbu, kad kopūstai būtų visiškai sausi. Todėl nuplaukite iš anksto arba labai gerai išdžiovinkite. 
  2. Nuplėškite lapelius nuo stiebo. (stiebus galite pasilikti ir panaudoti sriuboms, kokteiliams ar troškiniams gaminti. Jei kopūstų stiebus užmerksite karštame vandenyje su imbieru, medumi ir citrinos sultimis, gausite nuostabų gydomąjį gėrimą, kuris padeda aštriau mąstyti).
  3. Išdėliokite kopūstų lapelius ant kepimo skardos, apšlakstykite aliejumi, druska, maltais česnakais ir aitriosiomis paprikomis. Galima ir be aliejaus, tačiau aliejus padeda druskai ir prieskoniams geriau prilipti prie kopūstų. Kitas variantas – vietoj aliejaus naudoti šviežią česnaką, išspaustą česnakų spaustuvėje, kuris taip pat padeda išryškinti skonį.
  4. Gerai įtrinkite visus ingredientus, sudėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 140 laipsnių C temperatūroje apie 7-10 minučių, priklausomai nuo orkaitės. Svarbu, kad kopūstų lapeliai per daug neparuduotų. Todėl atidžiai stebėkite juos, kad nesudegtų ir nepasidarytų kartūs. 
  5. Išėmę iš orkaitės leiskite traškučiams visiškai atvėsti, tada patiekite ir mėgaukitės!
  •  

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *