Skanus ir sveikas desertas
Burnoje tirpstantys morkų pyrago kąsneliai, kurių skonis kaip klasikinio, skanaus morkų pyrago, tik sveikesni!
Į rutuliukus nededama nė gramo aliejaus, glitimo, kiaušinių ar rafinuoto cukraus. O skonis ne ką prastesnis!
Aromatingos citrinos, saldžios datulės, sultingos morkos ir traškūs graikiniai riešutai sudaro puikų skonių derinį, kokio ir galima tikėtis iš tikro skanėsto!
Morkų rutuliukai puikiai tinka mažiems ir dideliems saldumynų mėgėjams, be to, juos lengva ir patogu pagaminti!
Kiekis: 6-8 rutuliukai
Paruošimo laikas: 25 minutės
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 80g graikinių riešutų
- 1 nedidelės, smulkiai sutarkuotos morkos
- 7 minkštų datulių be kauliukų
- 1 citrinos žievelės
- žiupsnelio cinamono
- žiupsnelio malto muskato riešuto
- 1 šaukštelio klevų sirupo
- 15g razinų, džiovintų goji uogų arba daugiau datulių
- 25g kokoso drožlių
Kaip pasigaminti skanius morkų rutuliukus:
- Sudėkite graikinius riešutus į virtuvinį kombainą ar maisto smulkintuvą ir smulkinkite, kol riešutai bus trupinių konsistencijos.
- Tada į riešutų trupinius sudėkite visus likusius ingredientus, išskyrus kokoso drožles, ir trinkite toliau tol, kol mišinys taps vientisas.
- Tada iš gautos masės suformuokite rutuliukus ir apvoliokite juos kokoso drožlėse.
- Įdėkite į šaldytuvą porai valandų, kad sustingtų, ir rutuliukai bus paruošti mėgautis.
P.S. Rutuliukus galima valgyti ir iš karto, tačiau palaikius šaldytuve jie taps šiek tiek tvirtesni, todėl prieš valgant rekomenduojama leisti jiems “pailsėti” šaldytuve.