Juodųjų pupelių “mėsos” kukuliai su pomidorų padažu ir spagečiais be glitimo
Augaliniai “mėsos kukuliai” pomidorų padaže
Ar žinojote, kad ankštiniai yra puiki alternatyva mėsai? Iš jų galima gaminti vegetariškus kotletus, kukulius ar net netikrą zuikį. Tačiau šį kartą jūsų dėmesiui – “mėsos” kukulių be mėsos receptas, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka juodosios pupelės. Šio skanaus patiekalo idėja iš Medical Medium receptų. Jis patiks ir jaunam, ir senam. Išbandykite ir įsitikinkite patys!
Kiekis: 3-4 valgytojams
Paruošimo laikas: 45 minutės
Sudėtingumo lygis: vidutinis
Jums reikės:
“Mėsos” kukuliams:
- 425 g juodųjų pupelių (konservuotų arba virtų)
- ¾ puodelio avižinių dribsnių be glitimo (85 g)
- 1 vidutinio dydžio svogūno
- 2 šaukštų pomidorų pastos
- 3 skiltelių česnako
- ½ valgomojo šaukšto svogūnų miltelių
- 1 arbatinio šaukštelio paprikos miltelių
- ½ šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (nebūtinai)
- ¼ šaukštelio maltos rūkytos paprikos
- ½ šaukštelio maltų prieskonių
- 1 šaukštelio džiovinto raudonėlio
- jūros druskos (pagal skonį)
Padažui:
- 1 vidutinio dydžio svogūno
- 5 puodelių susmulkintų pomidorų (3x 400 gramų skardinių)
- ½ puodelio pomidorų pastos (2-3 v. šaukštai)
- 4 susmulkintų česnako skiltelių
- 2 šaukštelių džiovintų bazilikų
- 2 arbatinių šaukštelių džiovinto raudonėlio
- 2 šaukštų kokosų cukraus
- 1 šaukštelio aitriosios paprikos dribsnių (nebūtinai)
- jūros druskos (pagal skonį)
Patiekimui:
- spagečių be glitimo
- šviežių bazilikų
Kaip pasigaminti augalinius “mėsos” kukulius:
- Pradėkite nuo mėsos kukulių gaminimo. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C laipsnių ir kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Į maisto smulkintuvą sudėkite visus mėsos kukuliams skirtus ingredientus ir susmulkinkite iki lipnios masės.
- Iš gautos masės suformuokite rutuliukus ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite 200 laipsnių C temperatūroje 20 minučių, kol rutuliukai apekps.
- Kol kukuliai kepa, paruoškite pomidorų padažą. Susmulkintą svogūną sudėkite į keptuvę su keliais šaukštais vandens ir troškinkite, kol suminkštės.
- Po to sudėkite smulkintą česnaką ir dar kelias minutes patroškinkite.
- Tada į keptuvę su svogūnais ir česnakais supilkite smulkintus pomidorus, pomidorų pastą, džiovintas žoleles, kokosų cukrų ir aitriąją papriką (jei naudojate).
- Kepkite neuždengtoje keptuvėje 5-7 minutes, retkarčiais pamaišydami, kol padažas sutirštės ir skoniai susimaišys.
- Kai padažas bus paruoštas, atsargiai įmaišykite iškepusius “mėsos” kukulius.
- Patiekite su virtais spagečiais arba kuo nors kitu, ką mėgstate. Serviruokite su šviežiais bazilikais ir mėgaukitės!