Trupininis pyragas su mėlynėmis
Tikriausiai žinote, koks skanus yra trupininis pyragas. Bet ar žinojote, kad gardų trupininį pyragą galima pagaminti ir be jokių riebalų? Išbandėme ir mums pavyko! Šiame recepte aliejaus vaidmenį perėmė obuolienė. Mėlynių sluoksnis suteikia pyragui drėgnumo, o rezultatas – skanus ir sveikas skanėstas, kuris dėl mažo riebalų kiekio yra daug lengvesnis už tradicinį trupininio pyyrago variantą.
Kiekis: apie 9-12 kvadratėlių (priklausomai nuo to, kokio dydžio kvadratėlius supjaustysite)
Paruošimo laikas: 45 minutės + aušinimo laikas
Sudėtingumas: lengvas
Paruošti reikės:
Pagrindui:
- 1 ⅓ puodelio avižinių miltų (210 g)
- 1 puodelis avižinių dribsnių be glitimo (100 g)
- ¾ puodelio ryžių miltų (136 g)
- ¾ puodelio obuolienės (180 g)
- ½ puodelio klevų sirupo arba medaus (118 g)
- Nedidelės torto formos (recepte naudojama 23 x 17 cm dydžio forma)
Viršutiniam sluoksniui:
- 2½ puodelio laukinių mėlynių (320 g)
- 2 v.š. bulvių krakmolo
- 2 v.š. klevų sirupo arba medaus
Kaip pasigaminti trupininį pyragą?
Pirmiausia kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Tada pradėkite ruošti pagrindą, sumaišydami visus ingredientus. Geriausia tai daryti rankomis ir minkyti tol, kol susidarys trupanti, lipni masė. Į kepimo popieriumi išklotos formos dugną įspauskite apie ¾ masės.
Tada mažesniame dubenyje sumaišykite laukines mėlynes su bulvių krakmolu ir saldikliu ir paskleiskite ant pagrindo. Ant viršaus pabarstykite nuo pagrindo likusius trupinius.
Pyragą kepkite 180 laipsnių orkaitėje 25-30 minučių, kol pyrago viršus taps auksinės spalvos. Išimkite pyragą iš orkaitės ir prieš pjaustydami leiskite jam šiek tiek atvėsti ir sustingti.
- Receptui naudojama 23 x 17 cm dydžio torto forma. Jei po ranka neturite tokių pat matmenų formos, galite naudoti panašių matmenų arba šiek tiek didesnę ar mažesnę formą.
Tai receptas, įkvėptas originalaus Medical Medium recepto.