Receptai, Sūru

Anakardžių kreminis sūris

Veganiskas kreminis suris

Tikrai kreminis tepamas sūris, kurio skonis – kaip tikro!

Jei stengiatės vengti pieno produktų, apie klasikinę kreminio sūrio versiją tikriausiai reikėtų net negalvoti. O parduotuvių lentynose esančiuose augalinės kilmės užtepėlėse dažnai būna daugybė nereikalingų ingredientų, todėl gaila, bet jie negali tapti tinkama alternatyva.

Tačiau nereikia nerimauti, nes anakardžių riešutai yra maistingi ir jie puikiai tinka kreminiam sūriui gaminti. Jei įmaišysite šiek tiek kokosų grietinėlės, gausite tikrai šilkinį, kreminį sūrį, kurį galėsite pagardinti pagal savo skonį.

Anakardžių kreminis sūris yra be priedų ir, žinoma, jame nėra nė lašo gyvūninės kilmės pieno.

Jis yra lengvai virškinamas ir labai malonus skonio receptoriams. 

Kiekis: vidutiniškai 250-300 g
Paruošimo laikas: 30 minučių + aušinimas šaldytuve
Sudėtingumo lygis: lengvas


Jums reikės:

  • 200 g anakardžių riešutų
  • vandens (riešutams virti)
  • 2 šaukštų kokosų grietinėlės
  • 2 šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • ½ arbatinio šaukštelio jūros arba Himalajų druskos (jei norite, įberkite daugiau arba mažiau)
  • 1 arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių (neprivaloma)
  • smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų arba kitų prieskoninių žolelių (neprivaloma).

Kaip pasigaminti anakardžių riešutų kreminį sūrį:

  1. Pirmiausiai paruoškite anakardžius: 5dėkite juos į puodą su vandeniu (įpilkite tiek, kad apsemtų riešutus) ir užvirinkite. Uždenkite puodą dangčiu, sumažinkite kaitrą ir 20 minučių virkite riešutus po dangčiu ant silpnos kaitros.
  2. Tada riešutus perkoškite per sietelį, švelniai nuplaukite po vėsiu vandeniu ir atidėkite atvėsti.
  3. Kai riešutai atvės bent iki kambario temperatūros, sudėkite juos į maisto smulkintuvą su kokosų kremu, citrinos sultimis bei prieskoniais ir susmulkinkite iki vientisos ir šilkinės masės.
  4. Kai kreminis sūris bus paruoštas, perdėkite kreminį sūrelį į norimą indelį ir įmaišykite smulkintus svogūnų laiškus ar kitas pasirinktas žoleles.
  5. Prieš patiekdami palikite šaldytuve atvėsti bent valandai. Taip kreminis sūris įgaus tinkamą skonį ir tekstūrą. Tada pasimėgaukite su pasirinkitais priedais.

Anakardžių riešutų kreminis sūris tinkamas vartoti 4-5 dienas laikant sandariame inde šaldytuve.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *