Šį rudenį pagaminkite ką nors netradicinio su obuoliais!
Turime jums puikią idėją – obuolinės bandelės be glitimo – iš bulvių tešlos. Taip, perskaitėte teisingai – tikrai, bulvių tešla! Nors esame įpratę bulves valgyti kaip pikantišką patiekalą, šis universalus ir itin sveikas ingredientas tikrai puikiai tinka ir desertams. Štai jums įrodymas – išbandykite šias bandeles su obuoliais. Tai tarsi maži obuolių pyragiukai, tik be cukraus, mielių, glitimo ir net miltų. Visi ingredientai augalinės kilmės. O skonis! Paragaukite patys!
Kiekis: maždaug 8 mažos bandelės
Paruošimo laikas: apie 1-1,5 val.
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 1 didesnio arba 2 mažesnių obuolių
- 4 šaukštų klevų sirupo
- pusės citrinos sulčių
- cinamono (pagal skonį)
- 3 vidutinio dydžio garuose virtų bulvių
- 2 šaukštų bulvių krakmolo
Kaip pasigaminti obuolių bandeles:
Įdarą:
- Obuolius nuplaukite, nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir nuolat maišydami virkite su klevų sirupu ir cinamonu ant vidutinės kaitros 15 minučių.
- Kai obuolių kubeliai suminkštės, išspauskite citrinos sultis ir darkart gerai išmaišykite.
Tešlą:
- Bulves nuskuskite ir išvirkite garuose.
- Leiskite bulvėms šiek tiek atvėsti, tada sudėkite jas į didelį dubenį ir suberkite bulvių krakmolą.
- Minkykite, kol susidarys tešlos rutulys (jei reikia, įberkite dar šiek tiek krakmolo).
- Kai tešla bus paruošta, padėkite ją ant didelės pjaustymo lentos arba ant kepimo popieriumi iškloto stalviršio paviršiaus ir plonai iškočiokite.
- Tada tešlą supjaustykite pasirinkto dydžio apskritimais (išpjauti galite su maža stikline arba didesne apvalia sausainių formele). Įsitikinkite, kad apskritimų skaičius yra lyginis, nes vienai bandelei pagaminti reikės dviejųa apskritimų.
- Kai tešlos apskritimai bus paruošti, ant vieno dėkite po šaukštą įdaro ir tada ant viršaus uždėkite antrą tešlos apskritimą. Šakute atsargiai suspauskite bandelių kraštus.
- Sudėkite bandeles ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite orkaitėje 200 laipsnių C temperatūroje 20-25 minutes.
Skanaus.