Receptai, Sūru

Augalinė pica su grybais

Augaline pica su grybais

Skani ir traški pica 

Nuostabiai gardi pica su voveraitėmis ir augaliniu riešutų “sūriu”.

Šios picos skonis toks pat kaip įprastos picos, tačiau ji yra 100% augalinė, be grūdų, be mielių ir be glitimo. Nepaisant to, ji yra be galo gardi. O šitas skonių derinys yra nuostabus!

Pasigaminkite sveiką picą ir patiekite ją savo draugams!

Kiekis: dviems
Paruošimo laikas: 45 minutės
Sudėtingumo lygis: lengvas

Jums reikės:

Picos pagrindui:

  • 500 g garuose virtų ir atvėsintų bulvių
  • 80 g bulvių krakmolo
  • jūros druskos (pagal skonį)

Pomidorų padažui:

  • 1 arbatinio šaukštelio mėgstamo džiovintų žolelių mišinio
  • jūros druskos (pagal skonį)
  • 100 g koncentruotos pomidorų pastos
  • 1 arbatinio šaukštelio klevų sirupo arba kokosų cukraus

Anakardžių “sūriui”:

Voveraičių priedui:

  • 30 g svogūnų
  • 200 g šviežių voveraičių

Serviravimui:

  • saujos šviežių bazilikų
  • 120 g vyšninių pomidorų

Kaip pasigaminti picą:

Padą:

  1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C ir paruoškite picos pagrindą.
  2. Prieš tai garuose išvirtas bulves sutrinkite bulvių trintuvu arba šakute ir įmaišykite bulvių krakmolą.
  3. Minkykite tešlą rankomis, kol gausite tvirtą tešlos rutulį.
  4. Tada tešlos rutulį dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir suformuokite maždaug 0,5-1 cm storio picos pagrindą (arba, jei norite, kelias mažas picas).
  5. Picos padą kepkite 180 laipsnių C temperatūroje 30-35 minutes, kol jis įgaus auksinį atspalvį.
  6. Kol kepa picos pagrindas, paruoškite kitus priedus.

Pomidorų padažą:

  1. Nedideliame dubenyje sumaišykite 100 g koncentruotos pomidorų pastos su kokosų cukrumi arba klevų sirupu, pasirinktomis džiovintomis žolelėmis ir jūros druska.

Anakardžių “sūrį”:

  1. Sudėkite išmirkytus riešutus į maisto smulkintuvą, supilkite pusės citrinos sultis, 3-4 valgomuosius šaukštus vandens, jūros druską, svogūnų ir česnakų miltelius ir sutrinkite iki vientisos masės.

Paruoškite voveraičių įdarą:

  1. Susmulkinkite svogūną, per pusę perpjaukite vyšninius pomidorus.
  2. Keptuvėje (be aliejaus) apkepkite voveraites.

Picą:

  1. Kai padas bus paruoštas, pirmiausiai užtepkite pomidorų padažą.
  2. Tada ant viršaus uždėkite sluoksnį “sūrio”, pomidorų griežinėlius, apkepintas voveraites.
  3. Jei norite, dar pabarstykite žolelėmis.
  4. Kepkite picą dar 10 minučių 180 laipsnių C temperatūroje.
  5. Tada leiskite picai šiek tiek atvėsti, patiekite su šviežiais bazilikais ir mėgaukitės!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *