Receptai, Sūru

Bolivinės balandos salotos su avinžirniais

Bolivines balandos salotos su avinzirniais

Spalvingos ir skanios salotos

Jos užkariaus jūsų širdį! Traškios paprikos, maistingi avinžirniai, sultingi pomidorai ir šviežios prieskoninės žolelės suteikia salotoms gaivumo ir sukuria geriausią skonių derinį, kokio galima tikėtis iš salotų. Citrinų sultys su klevų sirupu suteikia salotoms saldumo ir pikantiškumo. Ir, žinoma, negalime nepaminėti moliūgų sėklų, kurios šį puikų derinį paverčia dar geresniu!

Nustebinkite savo skonio receptorius ir paragaukite! Mėgaukitės kaip atskiru patiekalu arba patiekite kaip garnyrą su bet kuo, ką mėgstate.

Kiekis: 3-4 asmenims
Paruošimo laikas: 45 minutės
Sudėtingumo lygis: lengvas


Jums reikės:

  • 260 g bolivinės balandos
  • 250 g vyšninių pomidorų
  • 1 didelės paprikos
  • 1 didelio arba 2 mažų raudonų svogūnų
  • 100 g morkų arba pasirinkto salotų mišinio
  • 1 stiklainio avinžirnių (230 g)
  • 3 šaukštų moliūgų sėklų
  • 2 šaukštų šalto spaudimo kanapių aliejaus arba alyvuogių aliejaus (nebūtina)
  • 5-6 šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 1-2 šaukštų klevų sirupo
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • saujos smulkiai supjaustytų šviežių prieskoninių žolelių (pavyzdžiui, puikiai tinka švieži krapai, petražolės arba čiobreliai)

Kaip pasigaminti spalvotas salotas:

  1. Išvirkite bolivinę balandą pagal ant pakelio pateiktas instrukcijas.
  2. Išvirusią bolivinę balandą nuplaukite po šaltu vandeniu ir kelias minutes palaikykite nusausintas sietelyje.
  3. Tada supjaustykite daržoves ir nuplaukite avinžirnius.
  4. Kai daržovės bus paruoštos, paimkite didesnį dubenį (kad būtų lengviau maišyti) ir sudėkite į jį bolivinę balandą, smulkintas daržoves, moliūgų sėklas, šviežias žoleles ir avinžirnius.
  5. Pagal skonį pagardinkite citrinos sultimis, klevų sirupu, druska ir pipirais bei 1-2 šaukštais šalto spaudimo aliejaus.
  6. Gerai išmaišykite, padėkite į šaldytuvą, kad šiek tiek susijungtų visi skoniai mėgaukitės!
  7.  

P.S. Salotos bus skanios ir kitą dieną.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *