Saldu

Purūs avižiniai blynai

Sunku įsivaizduoti sekmadienio rytą be blynų, ar ne? Jums ir nereikės, nes kas gali būti geriau už vegetariškus blynus be rafinuoto cukraus ir glitimo, kurių skonis toks, tarsi juos būtų gaminusi močiutė. O naminis mėlynių padažas yra ypač skanus, tikrai! Kad sekmadienio (ar bet kurios kitos dienos) rytas (arba pietūs ar vakarienė) būtų šiek tiek ypatingesnis nei įprastai, dalijamės gardžiu sveikų blynų receptu!

Kiekis: viena porcija
Paruošimo laikas : 30 minučių
Sunkumo lygis : lengvas
Jums reikės:

Mėlynių padažui:

  • 100 g miško mėlynių (šviežių arba šaldytų)
  • 1-2 šaukštų klevų sirupo
  • 1 arbatinio šaukštelio marantos krakmolo (neprivaloma, padeda sukurti “bučinio” konsistenciją).
  • 1-2 šaukštų vandens, jei reikia

Kaip pasigaminti veganiškus blynus?

Blynams: sumaišykite bananą, avižinius dribsnius, citrinos sultis, migdolų pieną, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos. Tešla bus daug tirštesnė nei klasikinė blynų tešla, bet neišsigąskite, taip ir turi būti! 😉 Norint, kad tešla būtų puri, būtina, kad ji būtų tiršta. Atsargiai įmaišykite 1/3 puodelio miško mėlynių.

Įkaitinkite nepridegančia danga padengtą keptuvę ir šaukštu dėkite mažus blynelius ant įkaitusios keptuvės. Jei reikia, sumažinkite ugnį ir kepkite kelias minutes, kad nesuliptų. Kai paviršiuje pradės formuotis maži burbuliukai, apverskite blyną ir 1-2 minutes kepkite iš kitos pusės.

Mėlynių padažui: į puodą sudėkite mėlynes ir, jei reikia, įpilkite 1-2 šaukštus vandens. Kaitinkite, kol uogos pradės minkštėti. Tada įmaišykite marantos kramolą ir, jei reikia, klevų sirupą. Virkite ant silpnos ugnies, kol padažas pradės tirštėti. Tada išjunkite ugnį ir dar kelias minutes palikite pastovėti po dangčiu. Patiekite su blynais!

Parašykite komentarą