Receptai, Sūru

Bulvių vafliai su pomidorų salsa

Bulviu vafliai be glitimo

Ar žinojote, kad garuose virtas bulves galima lengvai paversti traškiais vafliais?

Jei tik turite vaflinę, tai labai paprastas ir jokios magijos nereikia. Bet šitie traškūs vafliai yra tikrai ypatingi, nes vienintelis pagrindinis jų ingredientas iš tiesų yra tik bulvės. (galite įmaišyti šiek tiek tapijokos krakmolo, bet tai nėra būtina).

Todėl bulvių vaflius iš tiesų galima laikyti vieno ingrediento patiekalu. Kadangi prie šių vaflių ypač tinka aštrus padažas, dalijamės ne tik vaflių, bet ir aštrios pomidorų salsos receptu.

Šis stebėtinai paprastas, bet tikrai skanus patiekalas puikiai tinka greitai vakarienei darbo dienos vakare arba sveikiems savaitgalio priešpiečiams su draugais ar šeima.

Kiekis: 3 dideli, pusiau minkšti vafliai
Paruošimo laikas: maždaug 35 minutės (jei naudojate iš anksto paruoštas bulves)
Sudėtingumo lygis: lengvas

Jums reikės:


Vafliams:

  • 500 g garuose virtų bulvių (atvėsintų)
  • norimų prieskonių (neprivaloma)

Salsai reikės:

  • 150 g šviežių pomidorų (supjaustytų kubeliais)
  • 75 g paprikos (supjaustytos kubeliais)
  • 6 g šviežios aitriosios paprikos (jei nemėgstate aštrumo, galite sumažinti jos kiekį arba jos nedėti)
  • 25 g raudonojo svogūno (supjaustyto kubeliais)
  • saujos šviežių bazilikų (smulkiai supjaustytų)
  • jūros druskos (pagal skonį)

Kaip gaminti bulvių vaflius:

  1. Pirmiausia išvirkite garuose bulves.
  2. Įkaitinkite vaflinę.
  3. Atvėsusias garuose išvirtas bulves sutrinkite iki kuo vientisesnės masės ir suformuokite 2-3 plokščius apskritimus.
  4. Sudėkite bulvių apskritimus į vaflinę ir kepkite 12-15 minučių (arba kol vafliai taps traškūs ir auksinės spalvos).
  5. Salsai sumaišykite pjaustytus pomidorus, papriką, aitriąsias paprikas, svogūnus ir šviežius bazilikus, pagardinkite jūros druska, viską gerai išmaišykite ir patiekite ant traškių vaflių.

P.S. Jei atrodo, kad vaflis prilimpa prie vaflinės ir plyšta arba yra linkęs byrėti, būkite kantrūs – tai reiškia, kad vaflis dar turi būti pakeptas. 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *