Žiediniai kopūstai su aštriu pomidorų padažu
Ar žinojote, kad azijietiškais žiediniais kopūstais (arba traškiais žiediniais kopūstais) galima mėgautis be glitimo ir be alaus? Čia į pagalbą ateina avinžirnių miltai, kurie puikiai dera su sveikuolišku žiediniu kopūstu! Pridėkite lengvai saldžiarūgštį pomidorų padažą ir turėsite skanų, maistingą kąsnelį! Mėgaukitės kaip užkandžiu arba patiekite su bet kuo, ką mėgstate!
Kiekis: dvi porcijos
Paruošimo laikas : 50 minučių
Sunkumo lygis : lengvas
Jums reikės:
Žiedinių kopūstų paruošimui:
- 1 vidutinio dydžio žiedinio kopūsto
- 210 g avinžirnių miltų
- 180-200 ml kambario temperatūros vandens arba augalinio pieno (jei reikia, daugiau arba mažiau)
- 1 šaukštelio česnako miltelių
- 1 šaukštelio druskos (tinka Himalajų druska)
- Papuoškite žaliais svogūnais
- kepimo popieriaus
- kepimo indo
Pomidorų padažui:
- 400 g natūralaus, nearomatizuoto pomidorų padažo
- 1-2 šaukšteliai česnako miltelių
- 1-2 šaukšteliai klevų sirupo
- 1 šaukštelio kokosų aliejaus
- 1/2 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių (jei mėgstate aštriau, galite dėti daugiau!)
- citrinos sulčių, druskos ir pipirų pagal skonį
- COCONUT AMINOS padažo pagal skonį, jei reikia
Kaip pasigaminti apkeptus žiedinius kopūstus?
Nuplaukite ir supjaustykite žiedinį kopūstą mažais žiedynais. Tada dubenyje sumaišykite avinžirnių miltus, prieskonius ir vandenį. Tešlai maišyti patogu naudoti plaktuvą, bet tinka ir šaukštas. Tešla turi būti kuo storesnė, kad laikytųsi ant žiedų pumpurų. Jei manote, kad tešla per skysta arba per tiršta, įpilkite šiek tiek daugiau miltų arba vandens ir (arba) pieno, jei reikia. Kai tešla taps tinkamos konsistencijos, supilkite žiedinius kopūstus į tešlos masę, tolygiai išmaišykite rankomis ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Žiedinius kopūstus kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes, kol žiediniai kopūstai taps auksinės spalvos. Kol žiediniai kopūstai kepa, paruoškite padažą. Padažui keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų, supilkite pomidorų padažą, česnako miltelius, aitriosios paprikos dribsnius, citrinos sultis, klevų sirupą, druską, pipirus ir kokosų amino padažą (jei norite) ir užvirinkite. Tada sumažinkite ugnį, dar kelias minutes pavirkite ir atidėkite į šalį.
Patiekite apkeptus žiedinius kopūstus su pomidorų padažu ir apibarstykite smulkintais žaliaisiais svogūnais. Jei norite, žiedinių kopūstų žiedynus taip pat galite sumaišyti su pomidorų padažu, lengvai apkepti keptuvėje ir patiekti su ryžiais arba ryžių makaronais – tai tikrai skanus (ir, jei esate Azijos virtuvės gerbėjas) ir patogus maistas!
Taip pat iš žiedinio kopūsto galite gaminti skrudintų žiedinių kopūstų kepsnius.
Daugiau 100% augalinių patiekalų receptų rasite mūsų internetinėje receptų knygoje.