Sūru

Indijos raudonųjų lęšių karis

Aštrus raudonųjų lęšių karis su žiedinių kopūstų ryžiais

Jei mėgstate aštrius indiškus patiekalus, šis raudonųjų lęšių kario receptas gali būti kaip tik jums. “Karri” prieskonių mišinys “Garam masala” suteikia indiškų prieskonių prieskonių, ir jei esate prieskonių mėgėjas, šis patiekalas tikrai skirtas jums! Gaivus karis su lengvais žiedinių kopūstų ryžiais – tai tikras paguodos maistas, maitinantis ir kūną, ir sielą. Laimei, paruošimas nėra raketų mokslas ir šį šildantį patiekalą lengva paruošti, puikiai tinka mėgautis savaitės vakarą.

Kiekis: 3 – 4 kario mėgėjai
Paruošimo laikas : 35 minutės
Sunkumas : vidutinis
Paruošti reikia:

  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus (nebūtina, jei norite, galite naudoti ir vandenį). Tačiau vandens tikriausiai reikės šiek tiek daugiau nei 1 valgomojo šaukšto, todėl pilkite pagal poreikį, kad svogūnai ir česnakai nesudegtų).
  • 1 lauro lapas
  • 1 valgomasis šaukštas prieskonių kmynų
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas
  • 3 skiltelės česnako
  • 2 cm ilgio imbiero gabalėlis
  • 1 aitrioji vištiena
  • ½ arbatinio šaukštelio maltos kalendros
  • 1 arbatinis šaukštelis garam masala (pavyzdžiui, SEDA , įsitikinkite, kad prieskonių mišinyje nėra krakmolo, cukraus ar kitų nereikalingų priedų).
  • ½ arbatinio šaukštelio ciberžolės
  • 400 g smulkintų pomidorų
  • 500-600 ml daržovių sultinio (jei reikia, įpilkite daugiau arba mažiau)
  • 190 g raudonųjų lęšių
  • 200 ml kokosų grietinėlės (jei pageidaujate lengvesnio varianto, galite gerokai sumažinti kokosų grietinėlės kiekį arba visai jos nedėti).
  • ½ laimo sulčių (šviežiai spaustų)
  • jūros druska ir pipirai (pagal skonį)
  • sauja šviežių kalendrų
  • 1 didesnė žiedinio kopūsto galva

Kaip pasigaminti raudonųjų lęšių karį?

Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų arba vandenį, pabarstykite kmynais ir 1 lauro lapu. Apkepkite juos apie 30 sekundžių ir sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną. Kai svogūnas pradės skaidrėti, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką, imbierą ir aitriąją papriką ir troškinkite dar 2-3 minutes. Tada į keptuvę suberkite prieskonius ir nuolat maišydami troškinkite dar 30-60 sekundžių. Tada į keptuvę sudėkite sutrintus pomidorus, sultinį ir lęšius. Palikite maždaug 20 minučių, kol lęšiai suminkštės.

Kol karis verda, paruoškite žiedinių kopūstų ryžius. Žiedinį kopūstą nuplaukite, susmulkinkite žiedynais ir sudėkite į virtuvinį kombainą. Žiedinio kopūsto žiedynus apdorokite, kol susidarys ryžius primenanti masė. Jei norite, žiedinius kopūstus galite pašildyti keptuvėje arba patiekti žalius. Kai lęšiai kario vandenyje suminkštės, įmaišykite kokosų grietinėlę, laimo sultis ir druską. Paskutiniu žingsniu įmaišykite smulkintą šviežią kalendrą ir išjunkite ugnį. Patiekite aštrų karį su žiedinių kopūstų salotomis, šviežia kalendra ir laimo skiltele.

Daugiau 100 % augalinių patiekalų receptų rasite mūsų internetinėje receptų knygoje.

Parašykite komentarą