Traškūs migdolai su cinamonu, puikiai tinkantys Kalėdoms
Tai tikras skanėstas, kuris pradžiugins didelius ir mažus saldumynų mėgėjus. Tai taip pat puiki praktiška dovana šventiniu laikotarpiu.
Šie migdolai yra skanūs, traškūs, subalansuoto saldumo, lengvai karamelizuoti ir labai aromatingi. Be to, juos lengva pasigaminti ir nereikia sudėtingų ingredientų ar valandų valandas stovėti prie viryklės.
Išbandykite ir mėgaukitės sveiku, aromatingu skanėstu, kuris dvelkia Kalėdomis, tačiau tinka ne tik Kalėdoms.
Kiekis: maždaug 250 g
Paruošimo laikas: 20 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 225 g migdolų
- 3 šaukštų kokosų cukraus
- žiupsnelio druskos
- 2 šaukštų klevų sirupo
- 2 arbatinių šaukštelių vandens
- 1 arbatinio šaukštelio kokosų aliejaus
- ½ arbatinio šaukštelio cinamono
- ½ meduolių prieskonių (neprivaloma – jei tik norite)
- ½ arbatinio šaukštelio natūralios vanilės miltelių (neprivaloma – jei tik norite)
Kaip pasigaminti traškius migdolus:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir suberkite migdolus.
- Kepkite migdolus orkaitėje 8-12 minučių (arba kol pajusite skrudintų riešutų kvapą). Vis pamaišydami migdolus.
- Išimkite migdolus iš orkaitės ir atidėkite į šalį.
- Dideliame dubenyje sumaišykite kokosų cukrų ir druską. Pasidėkite į šalį.
- Nedideliame puode ar keptuvėje sumaišykite klevų sirupą, vandenį, kokosų aliejų ir prieskonius. Mišinį užvirinkite ir sumažinkite ugnį ir tada suberkite skrudintus migdolus.
- Nuolat maišydami virkite 2-3 minutes arba kol skystis išgaruos.
- Nukelkite puodą nuo kaitros ir suberkite migdolus į dubenį su cukraus ir druskos mišiniu.
- Kruopščiai išmaišykite ir tada migdolus sudėkite ant šaltos kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, kad atvėstų.
Šilti migdolai gali būti dar minkšti, bet atvėsę tampa gardžiai traškūs.