Orkaitėje kepti ridikėliai
Tokių ridikėlių dar tikriausiai neragavote!
Beveik galėtume garantuoti, kad iekvienas yra ragavęs ridikėlius salotose, tačiau kepti ridikėliai – anaiptol nėra tokie populiarūs. Tikrai! Tačiau būtinai paragaukite – lengvai pašildyti ridikėliai yra nuostabaus skonio! Sultingas, traškus ridikėlis ir šiek tiek švelnesnis ir saldesnis skonis. Tai gali tapti jūsų naujas, mėgstamiausias būdas mėgautis ridikėliais.
Jei nenorite įjungti orkaitės, galite juos kepti ir keptuvėje. Vasarą jie ypač skanūs, kuomet gaminami ant laužo.
Kiekis: mažas kepimo indas
Laikas: apie 30 min.
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 500 g ridikėlių
- 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
- 2 arbatinių šaukštelių skysto medaus arba klevų sirupo
- 2 arbatinių šaukštelių garstyčių sėklų
- 2 didelės skiltelės česnako
- 2 citrinos griežinėlių
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- Šviežių čiobrelių (nebūtinai)
Kaip gaminti keptus ridikėlius:
- Nuplaukite ridikėlius. Didesnius perpjaukite per pusę ir sudėkite juos į kepimo indą kartu su griežinėliais supjaustytomis citrinomis.
- Ridikėlius lengvai įtrinkite aliejumi, medumi, garstyčių sėklomis, trintu česnaku, druska ir pipirais.
- Kepkite ridikėlius iki 200 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes (priklausomai nuo orkaitės ir ridikėlių dydžio), kol ridikėliai taps šiek apskrudę. Jei norite, pabaigoje orkaitę perjunkite į grilio režimą.
- Patiekite su šviežiais čiobreliais ir mėgaukitės.
Related Posts
05
Vas
Šventinis tortas be glitimo
-
Posted by
Erki
- 0 comments
"Geriausio skonio veganiškas tortas be glitimo, kokį tik esu valgęs iki šiol gyvenime!"
Erki Laansalu - Pure Nature kom...
09
Sau
Veganiškos cinamoninės bandelės be glitimo
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Burnoje tirpstantys cinamoniniai suktinukai su datulių kremu
Tikriausiai jau nenustebsite sužinoję, kad iš daržovių ga...
01
Rgp
Azijietiška miso sriuba be sojos
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Azijietiška miso sriuba su jūros dumbliais
Jei mėgstate japoniškus skonius, ši sriuba tikrai sužadins jūsų skonio rece...
06
Lie
Citrinų kvadratėliai
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Burnoje tirpstantys citrinų kvadratėliai
Jei mėgstate saldžiarūgštį skonį, šis skanėstas gali tapti jūsų nauju mėgstam...
31
Sau
Veganiškas tzatziki pagardas
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Tradicinis graikiškas padažas tzatziki, tik veganiškas. Pagamintas iš anakardžių
Prieš jus klasikinio graikiško tzatzik...
26
Sau
Traškūs bulvių kąsneliai
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Maloniai traškus bulviniai kąsneliai be riebalų
Mes labai gerai žinome tą jausmą, kai norisi įsidėti į burną ką nors sk...
15
Sau
Sveikuoliškas obuolių pyragas be glitimo
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Klasikinis obuolių pyragas su avižinių dribsnių pagrindu
Sveikuoliškas obuolių pyragas, nenusileidžiantis klasikiniam n...
27
Gru
Veganiškas netikras zuikis iš lęšių
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Ar prisimenate iš vaikystės netikrą zuikį? O ar žinojote, kad netikras zuikis gali būti be mėsos? Visiškai augalinės kil...
18
Gru
Šildantis obuolių glotnutis su prieskoniais
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Aromatingas obuolių glotnutis su cinamonu Kalėdoms ir ne tik
Kokteiliai nebūtinai turi būti tik vėsinantis vasaros užka...
18
Gru
Meduolių skonio keksiukai be glitimo
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Aromatingi imbierinių meduolių skonio keksiukai su obuoliais
Nebūtina valgyti meduolius, kad galėtume pasimėgauti ypati...
12
Gru
Apskrudę orkaitėje kepti kopūstai
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Ar esatę bandę keptų kopūstų?
O kaip jums skamba toks kopūstų patiekalas - kepti kopūstai kokosų padaže? Mes rekomenduo...
07
Gru
Trinta žiedinių kopūstų ir bulvių sriuba
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Šildanti maistinga sriuba
Tai sriuba, kurioje sudera maistingomis medžiagomis turtingi žiediniai kopūstai ir maistingo...