Tokių ridikėlių dar tikriausiai neragavote!
Beveik galėtume garantuoti, kad iekvienas yra ragavęs ridikėlius salotose, tačiau kepti ridikėliai – anaiptol nėra tokie populiarūs. Tikrai! Tačiau būtinai paragaukite – lengvai pašildyti ridikėliai yra nuostabaus skonio! Sultingas, traškus ridikėlis ir šiek tiek švelnesnis ir saldesnis skonis. Tai gali tapti jūsų naujas, mėgstamiausias būdas mėgautis ridikėliais.
Jei nenorite įjungti orkaitės, galite juos kepti ir keptuvėje. Vasarą jie ypač skanūs, kuomet gaminami ant laužo.
Kiekis: mažas kepimo indas
Laikas: apie 30 min.
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 500 g ridikėlių
- 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
- 2 arbatinių šaukštelių skysto medaus arba klevų sirupo
- 2 arbatinių šaukštelių garstyčių sėklų
- 2 didelės skiltelės česnako
- 2 citrinos griežinėlių
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- Šviežių čiobrelių (nebūtinai)
Kaip gaminti keptus ridikėlius:
- Nuplaukite ridikėlius. Didesnius perpjaukite per pusę ir sudėkite juos į kepimo indą kartu su griežinėliais supjaustytomis citrinomis.
- Ridikėlius lengvai įtrinkite aliejumi, medumi, garstyčių sėklomis, trintu česnaku, druska ir pipirais.
- Kepkite ridikėlius iki 200 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes (priklausomai nuo orkaitės ir ridikėlių dydžio), kol ridikėliai taps šiek apskrudę. Jei norite, pabaigoje orkaitę perjunkite į grilio režimą.
- Patiekite su šviežiais čiobreliais ir mėgaukitės.