Pavasaris – laukinių česnakų sezono metas
Šiuo metu daugeliui jo entuziastų tikrai kyla klausimų, kaip išsaugoti kuo daugiau šio gėrio? Laimei, laukinis česnakas gana gerai išsilaiko šaldytuve, o smulkiai susmulkintą galima laikyti šaldiklyje net iki kito pavasario.
Tačiau yra ir kitas būdas išsaugoti laukinį česnaką. Tai yra laukinių česnakų druskos gaminimas. Taip net šaltais ir tamsiais rudens vakarais, galėsite sugrąžinti pavasario prisiminimus. Tikriausiai nėra nė vieno pikantiško patiekalo, kurio nebūtų galima pagardinti laukinių česnakų druska – sriubos, troškiniai, makaronų patiekalai, keptos bulvės ir kitos keptos daržovės, užtepėlės ir salotos. Su laukinio česnako druska bet kokį paprastą patiekalą lengvai paversite gurmanišku maistu.
Jei norite, į laukinių česnaką galite pridėti ir kitų prieskoninių žolelių, sukurdami ypač aromatingą ir kvapnią žolelių druską.
Laikas: 5 min
Kiekis: apie 400 g
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 400 g jūros druskos (rupios)
- 100 g laukinio česnako
Kaip paruošti laukinių česnakų druską:
- Laukinį česnaką susmulkinkite nedideliais gabalėliais.
- Sudėkite laukinius česnakus ir druską į virtuvinį kombainą arba maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
- Paskleiskite druskos mišinį ant kepimo skardos ir palikite džiūti šiltoje vietoje. Taip pat džiovinimui galite naudoti maisto džiovyklę arba orkaitę. Jei džiovinate orkaitėje, nustatykite 30 laipsnių C temperatūrą orkaitėje ir palikite šiek tiek praviras orkaitės dureles.
- Pilnai išdžiovinkite druską ir laikykite sandariai uždarytame indelyje, apsaugotame nuo tiesioginės šviesos.