Ekologiškas Kanados klevų sirupas “Maple Farm DARK” (A/Class “A” klasės) didelėje pakuotėje (1 l).
Klevų sirupas – puikus visų saldumynų mėgėjų palydovas. Jis daug sveikesnis už įprastą rafinuotą cukrų, tačiau jo skonis labai saldus, malonus ir karamelinis.
Klevų sirupas gaminamas iš klevų sulos išgarinant vandenį. Klevų sirupui gaminti tinkamos sultys daugiausia gaunamos iš trijų rūšių klevų: cukrinio, juodojo ir raudonojo klevo. Estijoje natūraliai augantis laukinis klevas paprastai netinka sirupui gaminti.
Gali atrodyti neįtikėtina, kad klevų sirupas yra ne tik geras saldiklis, bet ir pasižymi gydomosiomis savybėmis, tinka net sergant diabetu. Klevų sirupas suteikia organizmui ir kepenims labai svarbų kurą – energiją iš gliukozės, kurios reikia tinkamam organizmo funkcionavimui. Skirtingai nei rafinuotas cukrus, klevų sirupo gliukozė yra naudinga organizmui ir lengvai pasisavinama. Be to, klevų sirupas mineralizuoja kraują ir smegenis, padeda stiprinti smegenis ir nervų sistemą.
Tinka kaip sveikas cukraus pakaitalas kepiniuose, desertuose, košėse ir blynuose, kokteiliuose, padažuose ir kaip skonio stipriklis pikantiškuose patiekaluose.
- Puiki rafinuoto cukraus alternatyva
- Tinka kepiniams, desertams, košėms, blynams ir t.t.
- Gydomosios savybės
- Šviesiai ruda spalva su gintaro atspalviais ir šilkine tekstūra
Atidarytą sirupą laikykite šaldytuve, ypač jei klevų sirupą vartosite ilgesnį laiką.
Svarbi informacija renkantis klevų sirupą
- Rinkdamiesi klevų sirupą būtinai patikrinkite sudedamųjų dalių sąrašą. Svarbu, kad būtų tik vienas ingredientas – 100 % klevų sirupas. Rinkoje yra daug klevų sirupo mišinių, kurių sudėtyje yra ir kito, pigesnio cukraus. Visi mūsų internetinėje parduotuvėje esantys klevų sirupai yra 100 % gryni, juose yra tik viena sudedamoji dalis.
- Klevų sirupų rinka, kaip ir, pavyzdžiui, alyvuogių aliejaus rinka, kartais gali pritraukti sukčių. Alyvuogių aliejus maišomas su pigesniu pramoniniu aliejumi, pavyzdžiui, rapsų aliejumi, klevų sirupas gali būti maišomas su pigesniu cukrumi ir gliukozės sirupu, tačiau kitos sudedamosios dalys į pakuotę neįtraukiamos. Klevų sirupo ir cukraus sirupo mišinys parduodamas vietoj gryno klevų sirupo.
- Klonų sirupo skoniui ir kokybei, kaip ir, pavyzdžiui, vynų, labai svarbus visas gamybos procesas – miškas, iš kurio renkamas sirupas, jo rinkimo laikas (laikas yra labai svarbus), vėlesnis apdorojimas, džiovinimas. Nuo šių ir daugelio kitų aspektų priklauso klevų sirupo kokybė ir skonis. Net tarp partijų skonis gali pastebimai skirtis.
2020 m. “Maple Farm” laimėjo geriausios klevų sirupo grupės apdovanojimą konkurse “Great Taste in England”.
“Maple Farm” taip pat aktyviai dalyvauja užkertant kelią netikro sviesto sirupo gamybai.
“Maple Farm” klevų sirupas yra sertifikuotas trečiosios šalies.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.