Receptai, Sūru

Salotos su keptais smidrais

Salotos su keptais smidrais

Skanios, sveikuoliškos salotos 

Ar žinojote, kad smidrai yra puiki kūno valymo priemonė? Jie padeda išplauti toksinus iš mūsų organų ir stabdo patogenų vystymąsi organizme.

Pasiruoškite dubenį traškių salotų ir mėgaukitės smidrų galia! Ir įsitikinkite, koks geras derinys yra česnakai, citrinos ir smidrai – tikrai verta išbandyti!

Kiekis: 2 salotų mėgėjams
Paruošimo laikas: 30 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas

Jums reikės:

  • 250 g salotų mišinio 
  • ½ raudonojo svogūno
  • 50 g juodųjų alyvuogių be priedų (geriausia su kauliukais)
  • 200 g vyšninių pomidorų
  • 200 g šviežių smidrų
  • 1-2 šaukštų klevų sirupo
  • 1 susmulkintos česnako skiltelės
  • 3-4 šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • jūros druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • 1 skardinės avinžirnių (240 g)
  • aitriosios paprikos miltelių arba jei nenorite aštrumo – saldžiosios paprikos miltelių 

Kaip pasigaminti smidrų salotas:

  1. Pirmiausiai apkepkite avinžirnius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C ir kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Tada nuskalaukite avinžirnius po tekančiu vandeniu, pagardinkite aitriosios paprikos milteliais (arba saldžiosios paprikos milteliais) ir jūros druska bei tolygiai paskleiskite ant kepimo skardos.
  3. Avinžirnius kepkite 180 laipsnių C temperatūros orkaitėje 15 minučių, kol jie įgaus auksinę, rudą spalvą ir taps šiek tiek traškūs.
  4. Daržoves ir alyvuoges (išskyrus smidrus) supjaustykite ir sudėkite į didelį dubenį. Pagardinkite salotas citrinos sultimis, klevų sirupu ir jūros druska, gerai išmaišykite ir atidėkite į šalį.
  5. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite 2-3 šaukštus vandens ir supjaustytus smidrus. Kepkite 5-10 minučių, tada sudėkite smulkintą česnaką, žiupsnelį druskos, išspauskite citrinos sulčių ir įpilkite truputį klevų sirupo.
  6. Pakepkite dar 1-2 minutes, retkarčiais pamaišydami.
  7. Įsitikinkite, kad smidrai prie durno per daug neapskrudo ir jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens.
  8. Kai smidrai ir avinžirniai iškeps, palikite juos 5-10 minučių atvėsti ir įmaišykite į šviežias salotas.
  9. Patiekite iš karto.

Skanaus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *