Klasikinis obuolių pyragas su avižinių dribsnių pagrindu
Sveikuoliškas obuolių pyragas, nenusileidžiantis klasikiniam nostalgiškam obuolių pyragui!
Pagrindas (padas) – avižiniai dribsniai be glitimo, o ant viršaus – sodrus obuolių ir cinamono sluoksnis. Saldžiai kvepiantis, be rafinuoto cukraus ir tik iš augalinės kilmės ingredientų.
Jei rudens vakarais norisi šildančio skanėsto, šis pyragas – kaip tik jums!
Kiekis: 10-12 gabalėlių
Paruošimo laikas: 40 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
Tešlai:
- 2 puodelių avižinių dribsnių be glitimo (180 g)
- 3,5 šaukštelio kepimo miltelių
- 20 ml šviežiai spaustų citrinos sulčių (½ citrinos)
- 140 ml migdolų pieno
- 2 šaukštų klevų sirupo
- 110 g prinokusių bananų (1 vidutinio dydžio bananas)
Obuolių sluoksniui:
- 530 g obuolių (3 dideli obuoliai)
- 4 šaukštų klevų sirupo
- 8 šaukštų vandens (troškinimui)
- 2 arbatinų šaukštelių cinamono
Kaip pasigaminti obuolių pyragą:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 C laipsnių ir kepimo skardą arba torto formą išklokite kepimo popieriumi.
- Pirmiausiai ruoškite viršutinį obuolių sluoksnį: nuplaukite bei supjaustykite kubeliais obuolius ir sudėkite juos į puodą. Įpilkite vandens, klevų sirupo ir cinamono. Virkite ant vidutinės ugnies 10-15 minučių, kol obuoliai taps minkšti, karamelinės spalvos ir išgaruos vandens perteklius.
- Paruoškite tešlą: dėkite į maisto smulkintuvą avižinius dribsnius su kepimo milteliais. Paskui supilkite citrinos sultis, sudėkite bananą ir supilkite migdolų pieną bei klevų sirupą. Sutrinkite maisto smulkintuvu iki visiškai vientisos masės.
- Dėkite tešlą ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos arba į pasirinktą torto formą, kad gautųsi maždaug 0,5-1 cm storio pagrindas. Šį pyragą galite kepti bet kokios formos – galite naudoti apvalią arba kvadratinę formą.
- Ant pagrindo tolygiai paskleiskite obuolių masę ir kepkite pyragą 180 C laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.
Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti ir skanaukite!