Receptai, Saldu

Sveikuoliškas obuolių pyragas be glitimo

Obuoliu pyragas be glitimo

Klasikinis obuolių pyragas su avižinių dribsnių pagrindu

Sveikuoliškas obuolių pyragas, nenusileidžiantis klasikiniam nostalgiškam obuolių pyragui! 

Pagrindas (padas) – avižiniai dribsniai be glitimo, o ant viršaus – sodrus obuolių ir cinamono sluoksnis. Saldžiai kvepiantis, be rafinuoto cukraus ir tik iš augalinės kilmės ingredientų. 

Jei rudens vakarais norisi šildančio skanėsto, šis pyragas – kaip tik jums!

Kiekis: 10-12 gabalėlių
Paruošimo laikas: 40 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas

Jums reikės:
Tešlai:

Obuolių sluoksniui:

  • 530 g obuolių (3 dideli obuoliai)
  • 4 šaukštų klevų sirupo
  • 8 šaukštų vandens (troškinimui)
  • 2 arbatinų šaukštelių cinamono

Kaip pasigaminti obuolių pyragą:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C laipsnių ir kepimo skardą arba torto formą išklokite kepimo popieriumi. 
  2. Pirmiausiai ruoškite viršutinį obuolių sluoksnį: nuplaukite bei supjaustykite kubeliais obuolius ir sudėkite juos į puodą. Įpilkite vandens, klevų sirupo ir cinamono. Virkite ant vidutinės ugnies 10-15 minučių, kol obuoliai taps minkšti, karamelinės spalvos ir išgaruos vandens perteklius.
  3. Paruoškite tešlą: dėkite į maisto smulkintuvą avižinius dribsnius su kepimo milteliais. Paskui supilkite citrinos sultis, sudėkite bananą ir supilkite migdolų pieną bei klevų sirupą. Sutrinkite maisto smulkintuvu iki visiškai vientisos masės. 
  4. Dėkite tešlą ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos arba į pasirinktą torto formą, kad gautųsi maždaug 0,5-1 cm storio pagrindas. Šį pyragą galite kepti bet kokios formos – galite naudoti apvalią arba kvadratinę formą. 
  5. Ant pagrindo tolygiai paskleiskite obuolių masę ir kepkite pyragą 180 C laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.

Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti ir skanaukite!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *