Receptai, Saldu

Vafliai be glitimo

Veganiski vafliai be glitimo

Skanūs vafliai

Šilti vafliai su saldžiu klevų sirupu ir uogomis – skamba idiliškai, ar ne? Kad šis gardus skonių derinys būtų sveikas, dalinamės sveikuoliška, klasikinių belgiškų vaflių versija, kurioje nėra nė gramo kviečių, kiaušinių ar pieno produktų. Tešloje susijungia avižos be glitimo, avinžirnių miltai ir karamelinio skonio kokosų cukrus.

Kadangi vafliuose yra šiek tiek aukštos kokybės aliejaus, tiems, kurie mėgsta rytą be riebalų, rekomenduojame mėgautis vafliais kaip puikiu popietės užkandžiu ar saldžiu kąsneliu vakare, o ne pusryčiams. Beje, šie vafliai gali būti ir puikus desertas.

Kiekis: 4-5 dideli vafliai
Paruošimo laikas: 30 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas


Jums reikės:

Kaip pasigaminti vaflius be glitimo:

  1. Pirmiausiai įkaitinkite vaflinę.
  2. Kol prietaisas įšils, paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus su cukrumi, druska ir kepimo milteliais.
  3. Tada į sausus ingredientus supilkite aliejų ir vandenį ir išmaišykite iki vientisos masės. Maišymui vietoj šaukšto tinka šluotelė – su ja tešla tampa dar vientisesnė.
  4. Kai tešla paruošta ir vaflinėje pasiekta tinkama temperatūra, ant įkaitusios vaflinės dėkite reikiamą kiekį tešlos, uždarykite dangtį ir kepkite vaflius pagal vaflinės instrukcijas.
  5. Procesą kartokite, kol prisikepsite vaflių.
  6. Paruoštas vaflis turi būti šiek tiek traškus iš viršaus, o viduje – gražiai iškepęs ir purus.
  7. Patiekite vaflius su skystu medumi arba klevų sirupu ir šviežiomis avietėmis.

P.S. Jei norite ypač traškaus rezultato, prieš tai vaflius patepkite plonu aliejaus sluoksniu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *