Kepsnys, bet ne mėsos
Žiediniai kopūstai yra puikus pasirinkimas, jei norite praturtinti savo mitybą vertigomis daržovėmis. Ši daržovė yra puikus vitamino C šaltinis, joje taip pat gausu mineralų, tokių kaip kalis, kalcis, magnis, manganas ir fosforas. Žiediniai kopūstai gali padėti palengvinti vidurių užkietėjimą, sumažinti odos ligas ir dar daugiau. Be to, šios nuostabios daržovės yra nuostabaus skonio!
Ar bandėte žiedinių kopūstų kepsnius? Jei dar to nedarėte, dabar turite progą! Išbandykite šį kepto žiedinio kopūsto receptą.
Kiekis: dviems valgytojams
Paruošimo laikas: 30 minučių
Jums reikės:
- 1 didelio žiedinio kopūsto
- 2 arbatinių šaukštelių alyvuogių aliejaus
- 1/4 – 1/2 arbatinio šaukštelio ciberžolės
- 1 arbatinio šaukštelio maltų prieskonių
- 2 skiltelių česnako
- druskos
- juodųjų pipirų
- šviežių bazilikų, petražolių, čiobrelių (nebūtina).
Kaip pasigaminti žiedinių kopūstų steikus:
- Nuplaukite žiedinį kopūstą ir pašalinkite lapus.
- Tada žiedinį kopūstą supjaustykite 3 storais griežinėliais ir sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
- Sumaišykite alyvuogių aliejų su prieskoniais ir smulkiai supjaustytu česnaku.
- Žiedinių kopūstų griežinėlius aptepkite prieskonių mišiniu ir 15-20 minučių kepkite 200 laipsnių C temperatūros orkaitėje.
- Patiekite su smulkiai supjaustytais, šviežiais žalumynais ir salotomis.
Skanaus!