Avižų košė su klevų sirupu ir uogomis
Avižų košė su klevų sirupu ir uogomis
Klevų sirupas puikiai dera prie avižinių dribsnių košės, o traškūs riešutai suteikia tekstūros ir įdomumo. Ar bandėte? Klevų sirupas taip pat laikomas vienu sveikiausių saldiklių pasaulyje, nes šiame natūraliame sirupe gausu itin naudingų antioksidantų, vitaminų ir mineralų, kurie įvairiapusiškai saugo organizmą nuo įvairių ligų! Be to, klevų sirupas toks skanus, kad kartais sunku nuo jo susilaikyti (ups!)!
Kiekis: viena porcija
Paruošimo laikas : 15 minučių
Sunkumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 80g avižinių dribsnių be glitimo
- 450 ml vandens arba nesaldinto migdolų pieno (iš pradžių įpilkite šiek tiek mažiau, o paskui, pagal poreikį – daugiau).
- žiupsnelio jūros druskos
- 1-2 šaukštų klevų sirupo
- saujos pasirinktų uogų (pavyzdžiui, šviežių aviečių).
- nedidelės saujos riešutų (pvz., graikinių arba pekano riešutų).
Kaip pasigaminti skanią avižų košę?
Supilkite vandenį arba migdolų pieną į nedidelį puodą ar indą ir užvirinkite. Tada šiek tiek sumažinkite ugnį ir supilkite į puodą avižinius dribsnius be glitimo. Virkite dribsnius, kol košė taps kreminės tekstūros (apie 10-15 min.).
Tada išjunkite ugnį, pagardinkite košę žiupsneliu jūros druskos ir prieš patiekdami palikite ją kelias minutes pastovėti po dangčiu. Su koše patiekite klevų sirupo su uogomis ir riešutais.
Taip pat, kad sveikai gaminti būtų dar lengviau ir patogiau, į savo internetinę parduotuvę įtraukėme keletą ekologiškų maisto produktų.
Todėl dabar mūsų internetinėje parduotuvėje galite rasti ir ekologiško kanadietiško klevų sirupo, ir ekologiškų avižinių dribsnių be glitimo! Norėdami įsigyti klevų sirupo, spauskite čia, avižiniai dribsniai jūsų laukia čia! Smagių eksperimentų!
Smagių eksperimentų!