Skanus ir gaivus desertas
Gardus saldžiarūgščių aviečių ir aromatingų kokosų derinys, kuris kartu sukuria nepakartojamą pudingą primenantį desertą, puikiai tinkantį patiekti per vakarėlį.
Tinkamas kiekis saldumo, tinkamas kiekis rūgštumo ir tobulas skonis – toks, koks turi būti geras desertas! Tarsi vyšnaitė ant torto – šventiška skanėsto išvaizda, kuri tikrai pradžiugins jūsų svečius.
Tačiau šis kokosų pieno panna cotta variantas skiriasi nuo klasikinės itališkos panna cotta – tai sveikas, visaverčio maisto desertas, kuriame nėra nė lašo karvės pieno grietinėlės ar rafinuoto cukraus. Todėl skanėstas yra lengvas skrandžiui ir neapkrauna jūsų organizmo nereikalingomis maisto medžiagomis.
Paruošimas taip pat nesudėtingas ir nereikalauja ilgo pasiruošimo. Išbandykite – pažadame, kad nenusivilsite!
Kiekis: 2-3 saldumynų mėgėjams
Paruošimo laikas: 20 minučių + laikas, reikalingas desertui želatinuotis
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 400 ml neriebaus kokosų kremo
- 300 g šviežių arba šaldytų aviečių
- 2 šaukštų kokosų cukraus
- 1 arbatinio šaukštelio agaro miltelių
Kaip pasigaminti veganišką panna cotta desertą:
- Pradėkite nuo uogų tyrės gaminimo. Tam avietes sutrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Jei naudojate šaldytas uogas, pirmiausia leiskite joms atitirpti.
- Paruoštą tyrę perleiskite per sietelį į dubenį, kad būtų vientisa masė, be sėklų.
- Tada šilkinę aviečių tyrę supilkite į puodą su kokosų kremu, cukrumi ir agaru.
- Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės ir užvirinkite.
- Sumažinkite kaitrą iki silpnos ir virkite dar 2 minutes, retkarčiais pamaišant.
- Tada išjunkite kaitrą, nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite mišiniui atvėsti kambario temperatūroje, maišydami kas kelias minutes.
- Kai uogų ir kokosų mišinys atvės, supilkite jį į norimas formeles ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų bent 2 valandoms arba per naktį.
- Panna cotta patiekite su šviežiomis uogomis ir kokosų drožlėmis.
Skanaus!