Klevų kremas
Šiam receptui pagaminti reikia šiek tiek kantrybės, tikslumo ir kruopštumo, tačiau kai kremas jau bus paruoštas – skonis pradžiugins visus. Nėra nė vieno, kuris nemėgtų klevų kremo, nuo jo žmonės tiesiog alpsta! Klevų kremą galima panaudoti blynams, pyragaičiams, košėms ar tiesiog saldumynams. Be to, klevų kremas puiki idėja dovanai.
Kiekis: 295 ml kremo
Paruošimo laikas: 1,5 val. (virimas ~40 min, atvėsinimas ~10 min, maišymas ~30 min).
Sudėtingumo lygis: sunkesnis
Jums reikės:
- 300 ml klevų sirupo
Įrankiai, kurių prireiks:
- 2 puodų (didelis ir vidutinis)
- maisto termometro
- ledo kubelių arba ledo bloko
- kelių medinių šaukštų
- bent 300 ml talpos stiklinio indo, į kurį supilsite paruoštą kremą
Kaip pasigaminti klevų kremą:
- Pirmiausiai, paruoškite ledo vonelę kremui atvėsinti: į didelį puodą su šaltu vandeniu sudėkite ledo kubelius. Pažiūrėkite, ar tilps į puodą, kuriame ruošiatės virti klevų sirupą.
- Į puodą supilkite 300 ml klevų sirupo ir lėtai pašildykite ant vidutinės kaitros. Virimo metu sirupo visiškai nemaišykite!
- Jei sirupas pradeda virti, sumažinkite kaitrą.
- Kaitinkite sirupą, kol jis pasieks 112 laipsnių Celsijaus temperatūrą (tai gali trukti 30-40 minučių). Temperatūra laikui bėgant didėja priklausomai nuo to, kiek vandens išgaruoja iš klevų sirupo. Mažiau vandens = aukštesnė temperatūra.
- Sirupą nuo viryklės geriau nukelkite anksčiau nei vėliau.
- Kai sirupo temperatūra pasiekia 112 laipsnių C, nuimkite puodą su sirupu nuo kaitlentės ir įdėkite į ledo vonelę, kad atvėstų. Atvėsinkite iki 35 laipsnių, tai gali užtrukti 10-12 minučių. Nemaišykite sirupo, kol jis aušta!
- Pastatykite puodą su sirupu patogioje vietoje ir mediniu šaukštu pradėkite maišyti sirupą. Per daug nepermaišykite kremo, kitaip kreme susidarys oro burbuliukų ir jis nebus tolygios konsistencijos.
- Maišykite, kol kremas taps šviesus ir primins tirštą kondensuotą pieną. Maišymo procesas gali trukti iki 30 minučių.
- Iš karto supilkite kremą į indą, kuriame planuojate jį laikyti. Jei kremą paliksite stovėti puode, jis sukietės.
Paruoštą klevų kremą laikykite šaldytuve.
Dažniausiai pasitaikančios klaidos gaminant klevų kremą arba į ką dar reikėtų atkreipti dėmesį gaminant klevų kremą?
- Jei sirupą nukelsite nuo kaitros per anksti, teks ilgiau maišyti, kad gautųsi kremas, o tekstūra nebus tiršta – liks skystesnė.
- Jei per vėlai nukelsite sirupą nuo kaitros, atvėsęs sirupas taps toks kietas, kad jo bus neįmanoma maišyti. Tačiau laimei, net ir toks nepavykęs klevų kremas vis tiek yra skanus.
- Kai sirupas verda, temperatūra puodo dugne bus aukštesnė nei viršutiniame sirupo sluoksnyje, todėl geriau matuoti temperatūrą ties puodo dugnu.