Oficialus "Vimergy" platintojas Baltijos šalyse | Nemokamas pristatymas nuo 99€ | Greitas pristatymas
Susisiekite

Skani aviečių uogienė

vaarika-chiamoos

Aviečių ir chia sėklų uogienė

Avietės yra viena iš tikrai vertingų uogų, aprūpinančių organizmą daugybe vitaminų ir mineralų, taip pat padedančių mažinti uždegimą. Avietėse, be kita ko, yra ir vitaminų A, C, E ir K, taip pat daug antioksidantų ir mineralų, pavyzdžiui, kalcio ir geležies. Šių skanių uogų uogienė puikiai tinka tiek prie pusryčių košės, tiek prie naminių blynų. Nors tradiciškai uogienės paprastai būna pilnos cukraus, šioje aviečių ir chia sėklų uogienėje pridėtinio cukraus visai nėra. Žinoma, jei norite, šią gardžią uogienę galite paskaninti naudingu klevų sirupu arba medumi, tačiau tai nėra būtina. Pasimėgavimas garantuotas! Be to, uogienei paruošti užtruksite vos kelias minutes ir nereikės valandų valandas virti ir darbuotis virtuvėje.

Kiekis: 300 g
Paruošimo laikas: apie 20 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:

  • 300 g šaldytų aviečių
  • 2-3 šaukštelių chia sėklų
  • klevų sirupo (pagal poreikį,bet nebūtinai)

Kaip pasigaminti aviečių uogienę?

Suberkite šaldytas avietes į puodą ir kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol uogos pradės minkštėti. Kai avietės suminkštės, išjunkite kaitrą ir sutrinkite uogas šakute arba maisto trintuvu ir įmaišykite chia sėklas. Jei mėgstate saldžią uogienę, pagal skonį įpilkite klevų sirupo. Leiskite uogienei 20 minučių pastovėti ir sutirštėti. Patiekite su tuo, ką mėgstate, arba laikykite sandariame inde šaldytuve.

 

P.S. Ši aviečių uogienė puikiai tinka, pavyzdžiui, prie avižinių blynų be glitimo, kurių receptą rasite: ČIA.

PAPILDOMAS KOMENTARAS

NAUJAUSI RECEPTAI

Kreekerid

Krekeriai

GYVENAMOJI ERDVĖ INSTAGRAM

KATEGORIJOS