Receptai, Saldu

Bananų duona be glitimo

Veganiska bananu duona be glitimo

Burnoje tirpstanti bananų duona su kokosais

Ji pavergs net išrankiausio saldumynų mėgėjo širdį. Ji tokio gardumo, kad net kyla klausimas, ar tai sveikas užkandis!

Tačiau galime drąsiai teigti, kad šioje bananų duonoje nerasite jokių nesveikų ingredientų – čia nėra net pridėtinio cukraus.Visą saldumą suteikia prinokę bananai.

Kad galėtumėte pamaloninti savo skonio receptorius šiuo gardžiu kepiniu, dalijamės receptu.

Kiekis: maždaug 8-10 griežinėlių
Paruošimo laikas: 20 minučių + kepimo ir vėsinimo laikas
Sudėtingumo lygis: lengvas


Jums reikės:

  • 500 g bananų tyrės iš prinokusių bananų
  • 180 g kokosų traškučiai (būtent kokosų traškučiai – kokosų miltai arba kokosų drožlės netinka)
  • 196 g migdolų miltų
  • 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
  • 1 arbatinio šaukštelio cinamono
  • pyrago arba duonos kepimo formos (recepte naudojama 22,5 x 12,5 silikoninė forma)

Kaip pasigaminti gardžią bananų duoną:

  1. Sunokusius bananus gerai sutrinkite šakute arba maisto smulkintuvu ir supilkite į didelį dubenį.
  2. Mažesniame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus ir tada įmaišykite juos į sutrintus bananus.
  3. Tešlą gerai išmaišykite iki vientisos masės, tada sudėkite į norimą kepimo formą ir pašaukite į orkaitę kepti.
  4. Bananų duoną kepkite 180 laipsnių C temperatūroje 30-35 minutes, kol duona taps auksinės spalvos.

P.S. Prieš pjaustant duoną, būtinai leiskite jai visiškai atvėsti, kad per daug nesutrupėtų. Ji taip pat labai skani ir kitą dieną, kai pastovi.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *