Receptai, Sūru

Veganiškas bolognese padažas su cukinijų makaronais

Veganiskas bolognese padazas

Klasikinis bolognese padažas sveikiau

Šis augalinis bolognese (Bolonijos) padažas yra skanus ir maistingas patiekalas, kuriame nėra jokių žalingų ingredientų. Bet jis vistiek labai skanus! Pagal šį receptą bolognese padažas su lęšiais patiekiamas su cukinijų makaronais, kuriuose gausu vitaminų ir mineralų. Tačiau be cukinijų makaronų, šis bolognese padažas taip pat puikiai dera su bet kuriais makaronais be glitimo arba bolivine balanda, bulvėmis ar tiesiog žaliosiomis salotomis.

Kiekis: 4-5 porcijos
Paruošimo laikas: apie 45 min.

Sudėtingumo lygis: vidutinis

Jums reikės:

  • 200 g žaliųjų lęšių
  • 100 g morkų
  • 60 g salierų
  • 80 g svogūnų
  • 3 skiltelės česnako
  • 600 g smulkintų pomidorų
  • 400 ml Medical medium gydomojo sultinio
  • 2 šaukštai koncentruotos pomidorų pastos
  • 2 lauro lapų
  • 1 arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio
  • saujos šviežio baziliko
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • 1 ledo kubelio šaldyto gydomojo sultinio / arba 1 valgomojo šaukšto aliejaus / arba 1 valgomojo šaukšto vandens
  • 1 cukinijos, supjaustytos į makaronus su mandolina arba spiralizatoriumi
  • Trupučio tarkuotų braziliškų riešutų serviravimui (nebūtinai)

Kaip pasigaminti šį bolognese padažą iš lęšių:

  1. Puode įkaitinkite vandenį/sultinį/aliejų. Sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir salierus, tarkuotą morką ir smulkiai supjaustytą česnaką. 
  2. Viską kaitinkite apie 3 minutes, kol svogūno gabalėliai taps permatomi. Kepdami su vandeniu ar sultiniu, jei reikia, sumažinkite kaitrą arba įpilkite papildomai šiek tiek vandens.
  3. Sudėkite prieš tai nuplautus lęšius, smulkintus pomidorus, pomidorų pastą, sultinį, lauro lapą, raudonėlį, druską ir pipirus. Viską trumpam užvirkite, tada sumažinkite kaitrą ir uždengę dangčiu virkite apie 30 minučių, kol lęšiai suminkštės.
  4. Įdėkite smulkintų šviežių bazilikų ir patiekite su cukinijų makaronais. Jei norite, pabarstykite tarkuotais braziliškų riešutų trupiniais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *