Rudens įkvėptas ir burnoje tirpstantis augalinis moliūgų pyragas
Nuostabaus skonio moliūgų pyragas puikiai tinka rudens sezonui, ant šventinio stalo ar tiesiog bet kokiai progai. Tai burnoje tirpstantis pyragas, kuris yra labai kvapnus, sodrus ir drėgnas. O pagamintas tik iš natūralių, sveikatai palankių, ingredientų bei visiškai augalinis. Šiame moliūgų pyrage nerasite rafinuoto cukraus, sviesto ar kvietinių miltų, o tai reiškia, kad galite mėgautis keliais gabalėliais nepakenkdami savo sveikatai. Be to, galite rinktis iš dviejų skirtingų pagrindų: vienas be riešutų, kitas be grūdų, todėl pyragą galite pagaminti taip, kaip jums labiausiai tinka ir patinka. Skanaus – receptas priešais jus!
Kiekis: 8-12 pyrago gabalėlių, priklausomai nuo to, kokio dydžio gabalėlius supjaustysite
Paruošimo laikas: maždaug 1 valanda ir 15 minučių + aušinimo laikas
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
Pagrindui be riešutų:
- 2 puodeliai avižinių miltų be gliuteno (apie 200 g)
- 1/4 puodelio kieto kokosų aliejaus (apie 60 g)
- 3 v.š. klevų sirupo (apie 45 ml)
- 1–3 šaukštai vandens (15–45 ml)
Pagrindui be grūdų:
- 2 puodeliai migdolų miltų (apie 200 g)
- 1/4 puodelio kieto kokosų aliejaus (apie 60 g)
- 3 v.š. klevų sirupo (apie 45 ml)
- 1–2 šaukštai vandens, jei reikia (15–30 ml)
Įdarui:
- 2 1/2 puodelio moliūgų tyrės (apie 600 g)
- 2/3 puodelio kokosų pieno arba nesaldinto migdolų pieno (apie 160 ml)
- 2 1/2 šaukšto tapijokos krakmolo (apie 20 g)
- 1/3 puodelio klevų sirupo (apie 80 ml)
- 1/4 puodelio kokosų cukraus (apie 50 g)
- 1 a.š. vanilės arba nealkoholinės vanilės esencijos
- 1 v.š. cinamono (apie 8 g)
Patiekimui:
- Cinamono arba kokosų kremo (nebūtina, bet tinka, jei norite švelnesnio varianto)
Kaip pagaminti moliūgų pyragą?
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C ir kepimo popieriumi išklokite kepimo formą (šiame recepte naudojama 26 cm skersmens apvali forma). Jei kepimo popieriaus neturite, formą patepkite plonu kokosų aliejaus sluoksniu, kad vėliau galėtumėte lengvai išimti pyragą iš formos.
Pradėkite nuo pagrindo gaminimo. Dubenyje sumaišykite avižinius miltus be glitimo arba migdolų miltus (priklausomai nuo pasirinkto pagrindo) su klevų sirupu, kokosų aliejumi ir vandeniu (prireikus atsargiai įpilkite vandens). Minkykite tešlą rankomis, kol susidarys vientisas tešlos rutulys.
Tešlą tolygiai paskirstykite kepimo formos dugne ir šonuose ir kelioms minutėms padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Įdarui paruošti sumaišykite moliūgų tyrę, kokosų pieną (arba nesaldintą migdolų pieną), tapijokos krakmolą, klevų sirupą, cinamoną ir kokosų cukrų. Jei norite, galite įberti šiek tiek vanilės. Supilkite įdarą ant sukietėjusio pagrindo ir kepkite 45–60 minučių, kol pagrindas taps auksinės spalvos, o įdaras iškeps ir sutvirtės.
Dėmesio – pastaba! Ištraukus iš orkaitės, pyrago įdaras gali būti dar šiek tiek minkštas arba net šiek tiek nestabilus, bet įdaras atvėsdamas sutvirtės.
Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite jam atvėsti kambario temperatūroje bent valandą. Tada įdėkite pyragą į šaldytuvą ir leiskite sustingti dar 4–6 valandas arba per naktį.
Supjaustykite, patiekite ir mėgaukitės!
*Tai originalaus recepto vertimas iš Medical Medium.









