Receptai, Sūru, Sveikata, Užkandžiai

Kepto moliūgo humusas

Kepto moliugo humusas

Rudeninis ir šiek tiek aštrus keptų moliūgų humusas

Ar žinojote, kad moliūgas, kuriame gausu vitaminų ir beta karotino, yra viena universaliausių daržovių? Be puikaus skonio, moliūgai ne tik suteikia įvairiapusę naudą sveikatai, bet ir subalansuoja cholesterolio kiekį, rūpinasi odos sveikata, o dėl didelio fitonutrientų kiekio apsaugo nuo vėžio. Be to, moliūgai palaiko imuninę sistemą, padeda jai išlikti stipriai ir veiksmingai kovoti su peršalimo ligomis.

Gražios išvaizdos ir malonaus salstelėjusio skonio moliūgas puikiai tinka įvairiems patiekalams – nuo kokteilių iki pyragų, nuo sriubų iki kepinių! Be to, moliūgas, ypač keptas su prieskoniais, taip pat puikiai tinka humusui gardinti.

Taigi, kai ruduo visu gražumu, pats metas pasigaminti ne ką kitą, o aromatingą ir kreminį moliūgo humusą!

Jei mėgstate humusą, žemiau pateiktą receptą tikrai verta išbandyti!

Kiekis: dvi porcijos
Paruošimo laikas: apie 1 val.
Sudėtingumo lygis: lengvas


Jums reikės:

  • 250 g kepto moliūgo
  • 230 g virtų avinžirnių (jei naudojate konservuotus avinžirnius, prieš tai juos nuplaukite po tekančiu vandeniu).
  • 2-3 šaukštų tahini (neprivaloma)
  • 1-2 šaukštelių maltų prieskonių
  • 1-2 šaukštelių maltos kalendros
  • 1/4 šaukštelio kajeno pipirų
  • 1-2 šviežių česnakų skiltelės (priklausomai nuo to, kiek mėgstate česnakus!)
  • 1-2 šaukštelių Himalajų druskos arba jūros druskos
  • 2 šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • 100 ml vandens (iš pradžių įpilkite šiek tiek mažiau, o prireikus įpilkite daugiau)

Kaip pasigaminti moliūgų humusą:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C ir kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Tada nulupkite moliūgą ir supjaustykite jį kubeliais. Sudėkite moliūgo kubelius ant kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 25-30 minučių. Tada atidėkite į šalį ir leiskite šiek tiek atvėsti.
  2. Kai moliūgas atvės bent iki kambario temperatūros, sudėkite jį į virtuvinį kombainą arba maisto smulkintuvą avinžirnius kartu su citrinos sultimis, česnaku, tahini (nebūtinai) ir prieskoniais.
  3. Trinkite, kol humusas taps šilkinės kreminės tekstūros.
  4. Mėgaukitės humusu ant grikių duonos, duona be glitimo ar su šviežių daržovių lazdelėmis!
  5. Laikykite šaldytuve, sandariame inde.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *