Medical Medium, Receptai, Sūru, Užkandžiai

Duona su sėklomis be glitimo

Duona su sėklomis be glitimo

Minkšta, traški, visiškai be glitimo ir mielių duona su sėklomis – ar tai tikrai įmanoma? Jūsų džiaugsmui galime pasakyti, kad taip! Ji minkšta, skani, greitai ir patogiai pagaminama, puikiai tinka pusryčių sumuštiniams arba kaip sotus užkandis prie pietų sriubos. Vienintelis skirtumas nuo klasikinės duonos yra tas, kad joje nėra nė gramo glitimo, mielių ar kitų sveikatai nepalankių medžiagų. O dabar pasiruoškite, pasiimkite rašiklį ir popierių, kad būtinai užsirašytumėte šį receptą!

Kiekis: apie 12 riekelių duonos
Paruošimo laikas : 1 val. ir 30 min.
Sunkumo lygis : vidutinis
Jums reikės:

Kaip pasigaminti duoną be glitimo?

Pirmiausiai, dubenėlyje sumaišykite baltojo gysločio miltelius su kambario temperatūros vandeniu (žiūrėkite tikslų kiekį!) ir atidėkite į šalį, kad išbrinktų. Maišydami būkite greiti, nes baltojo gysločio mišinys greitai sulips. Kitame dubenyje sumaišykite miltus su tapijokos krakmolu, kepimo milteliais ir prieskonius. Kai baltojo gysločio milteliau išbrinks ir susidarys tiršta lipni masė, suberkite ją į miltų mišinį ir pradėkite minkyti tešlą.

Minkykite, kol baltojo gysločio milteliai gerai susimaišys ir susidarys graži tešla. Jei tešla atrodo pernelyg lipni, įberkite dar šiek tiek tapijokos krakmolo. Suformuokite kepinį ir dėkite jį ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos arba į silikoninę formą (pastaroji be kepimo popieriaus). Jei norite, pabarstykite kepimo skardą arba skardos dugną trupučiu tapijokos krakmolo, kad duona nepriliptų ar nesudrėktų.

Įdėkite kepinį į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 55-60 minučių. Tuomet išimkite duoną iš orkaitės ir, prieš pjaustydami, leiskite jai tinkamai atvėsti. Skanaukite!

Jei tai atrodo pernelyg sudėtinga pirmam bandymui ir namuose neturite specialių miltų, pirmiausiai galite pabandyti išsikepti grikių duoną. Receptą rasite čia.

Parašykite komentarą