Gėrimai ir kokteiliai, Receptai

Gaivinanti citrinų-aviečių šaltoji arbata

Citrinų-aviečių šaltoji arbata

Gaivinanti aviečių šaltoji arbata, kuri yra pakankamai rūgšti, saldi, malonaus uogų slnio ir šiek tiek citrusinių vaisių skonio. Be pridėtinio cukraus, žinoma! Saldumo suteikia sveikas klevų sirupas ir, žinoma, augalų galia. Viskas dera kartu! Išbandykite patys ir nustebinkite draugus!

Kiekis: nuo keturi iki šešių asmenų
Paruošimo laikas : 15 minučių + aušinimo laikas
Sunkumo lygis : lengvas
Jums reikės:

  • 150-200 g aviečių (šviežių arba šaldytų)
  • 170 g klevų sirupo
  • 3 šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 4 pakelių pasirinktos žolelių arbatos (pvz. melisos ar citrinžolės)
  • ledo kubelių (patiekimui)
  • šviežių žolelių (patiekimui)
  • 4 puodelių vandens (maždaug 1 litras)
  • vidutinio dydžio puodo

Kaip pasigaminti šaltos arbatos?

Sudėkite avietes į puodą ar puodelį su klevų sirupu ir citrinos sultimis ir kaitinkite ant silpnos ugnies apie 5 minutes, kol avietės taps uogiene. Tada supilkite vandenį ir užvirinkite. Sudėkite arbatos pakelius, uždenkite puodą dangčiu ir išjunkite ugnį. Palikite 10 minučių mirkti po dangčiu, tada per sietelį perkoškite į dubenį ir leiskite visiškai atvėsti. Patiekite su ledo kubeliais ir citrinos griežinėliais.

Ir nuostabi aviečių šaltoji arbata paruošta patiekimui. Skanaus!

Parašykite komentarą