Medical Medium, Receptai, Sūru

Sveikuoliškas buritos dubenėlis

Sveikuoliškas buritos dubenėlis

Galvojate, ką pasiimti į paplūdimio pikniką ar rpie vasaros kepsninės? Turime jums kai ką ypatingo! Manome, kad sveikuoliškas buritos dubenėlis be grūdų yra puikus pasirinkimas vasaros susibūrimams, lengviems pietums ar vakarienei. Dubenėlis, kuriame susijungia visi geri dalykai! Traškūs žiediniai kopūstai, kvapnūs pomidorai, kreminis avokadas ir pikantiškas laimas sudaro tikrai gerą derinį, kurį tiesiog privalote išbandyti!

Kiekis: dviems
Paruošimo laikas : 25 minutės
Sunkumo lygis : lengvas
Jum reikės:

  • salotų mišinio arba kitos pasirinktos žaliosios salotos (pvz., romėnų salotų arba špinatų).
  • šviežiai spaustų laimo arba citrinos sulčių
  • jūsų mėgstamų aitriosios paprikos dribsnių

žiedinių kopūstų ryžių gamyba:

  • 1 vidutinio dydžio žiedinio kopūsto
  • ½ arbatinio šaukštelio maltų prieskonių
  • ½ arbatinio šaukštelio maltos paprikos
  • ¼ arbatinio šaukštelio kajeno pipirų arba švelnios aitriosios paprikos (neprivaloma)
  • nedidelės saujos smulkiai supjaustytų šviežių kalendrų

Salsai reikės:

  • 250-300 g kubeliais pjaustytų pomidorų (apie 2-3 didesnius pomidorus arba 1 skardinę pasirinktų vyšninių pomidorų)
  • 1 skiltelės česnako
  • saujos smulkiai supjaustytų šviežių kalendrų
  • 1 nedidelio raudono svogūno
  • 2 šaukštų šviežiai spaustų laimo sulčių

Gvakamolės gamyba:

  • 1 avokadas
  • 1-2 šaukštai šviežiai spaustų laimo sulčių
  • ½ smulkiai supjaustytos česnako skiltelės
  • 2 šaukštai smulkiai supjaustytų raudonųjų svogūnų
  • nedidelė sauja smulkiai supjaustytų pomidorų kubelių
  • Gochugaru pipirų grūdeliai (ekologiški) (neprivaloma)

Kaip pasigaminti skanų buritą?

Nuplaukite ir paruoškite daržoves. Tada pagaminkite žiedinių kopūstų ryžius. Ryžius geriausia gaminti virtuviniu kombainu, bet galite juos tarkuoti ir rankomis. Jei naudojate virtuvinį kombainą, sulaužykite arba supjaustykite žiedinio kopūsto galvutę mažesniais žiedeliais ir sudėkite į virtuvinį kombainą. Žiedinį kopūstą apdorokite, kol susidarys į ryžius panašūs grūdeliai. Tada į dubenį supilkite žiedinių kopūstų ryžius ir pagal skonį pagardinkite prieskoniais.

Kai ryžiai bus paruošti, pradėkite gaminti salsą. Salsai sumaišykite smulkiai supjaustytus pomidorų kubelius, raudonąjį svogūną, česnaką, šviežią kalendrą ir laimo sultis. Gerai išmaišykite ir atidėkite į šalį. Galiausiai paruoškite gvakamolę. Avokadą sutrinkite su česnaku, sudėkite kubeliais supjaustytus pomidorus, raudonąjį svogūną ir papriką (jei norite). Kai viskas paruošta, pradėkite patiekti. Pirmiausia į dubenį sudėkite žaliąsias salotas, tada žiedinius kopūstus, pomidorų salsą ir gvakamolę. Pabarstykite šviežiomis žolelėmis, apšlakstykite laimo sultimis ir iš karto mėgaukitės!

Ar matėte kitus mūsų žiedinių kopūstų receptus? Būtinai patikrinkite, pavyzdžiui, šias keptas žiedinių kopūstų lazdeles!

Sveikuoliškas burito pagal „Medical Media“ receptą. Originalų receptą galite rasti čia.

Parašykite komentarą