Laukinių česnakų humusas
Humusas yra nuostabi ir labai universali maistinga avinžirnių užtepėlė
Ji fantastiškai tinka sumuštiniams, apkepams, daržovėms ir įvairiausiems kitiems patiekalams gardinti. Taip pat tai maistingas užkandis, makaronų padažas (įpilkite šiek tiek vandens) ir, tiesą pasakius, humusas tikrai tinka prie kiekvieno patiekalo. Humusą galima gardinti įvairiausiomis žolelėmis, burokėliais, saulėje džiovintais pomidorais, keptomis paprikomis ar bet kuo kitu pagal jūsų turimus produktus ir skonį.
Kiekis: apie 400 g
Laikas: 15 min. su konservuotais avinžirniais arba 1 val. su nevirtais avinžirniais
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 330 g avinžirnių, iš anksto virtų su soda arba konservuotų (nusunktų avinžirnių be skysčio apie 180 g)
- 50 g tahini pastos
- 30 gramų laukinio česnako
- 20 ml citrinos sulčių (maždaug vienos mažos citrinos sultys)
- 15 ml geros kokybės alyvuogių aliejaus (galima gaminti ir be alyvuogių aliejaus – tahini taip pat yra riebus)
- 3-4 ledo kubelių
- druskos pagal skonį
Kaip pasigaminti humusą su laukiniu česnaku:
- Jei naudojate džiovintus avinžirnius, pamirkykite juos per naktį vandenyje, nuplaukite ir virkite su 1 valgomuoju šaukštu sodos apie 45 minutes, kol avinžirniai visiškai suminkštės. Išimkite atsiskyrusias odeles, nuplaukite išvirtus avinžirnius ir nusausinkite.
- Jei naudojate konservuotus avinžirnius, paprasčiausiai pašalinkite odeles (lengvai patrinkite avinžirnius delnuose), nuplaukite ir nusausinkite.
- Sudėkite visus humuso ingredientus į virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos, kreminės masės.
- Jei mėgstate, galite palikti ir šiek tiek grūdėtą konsistenciją.
- Patiekite ir mėgaukitės!
Related Posts
05
Vas
Šventinis tortas be glitimo
-
Posted by
Erki
- 0 comments
"Geriausio skonio veganiškas tortas be glitimo, kokį tik esu valgęs iki šiol gyvenime!"
Erki Laansalu - Pure Nature kom...
09
Sau
Veganiškos cinamoninės bandelės be glitimo
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Burnoje tirpstantys cinamoniniai suktinukai su datulių kremu
Tikriausiai jau nenustebsite sužinoję, kad iš daržovių ga...
01
Rgp
Azijietiška miso sriuba be sojos
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Azijietiška miso sriuba su jūros dumbliais
Jei mėgstate japoniškus skonius, ši sriuba tikrai sužadins jūsų skonio rece...
06
Lie
Citrinų kvadratėliai
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Burnoje tirpstantys citrinų kvadratėliai
Jei mėgstate saldžiarūgštį skonį, šis skanėstas gali tapti jūsų nauju mėgstam...
21
Vas
Sveikos garstyčios be aliejaus ir acto – du variantai
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Garstyčios be acto
Siūlome du garstyčių be aliejaus ir acto recepto variantus, kurių skonis ir tekstūra yra visiškai un...
31
Sau
Veganiškas tzatziki pagardas
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Tradicinis graikiškas padažas tzatziki, tik veganiškas. Pagamintas iš anakardžių
Prieš jus klasikinio graikiško tzatzik...
26
Sau
Traškūs bulvių kąsneliai
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Maloniai traškus bulviniai kąsneliai be riebalų
Mes labai gerai žinome tą jausmą, kai norisi įsidėti į burną ką nors sk...
18
Sau
Šildanti avinžirnių ir makaronų sriuba
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Naminė sriuba, kurios skonis toks pat kaip pas močiutę
Naminė sriuba, kurios skonis toks pat, lyg močiutės. Šioje šilda...
15
Sau
Sveikuoliškas obuolių pyragas be glitimo
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Klasikinis obuolių pyragas su avižinių dribsnių pagrindu
Sveikuoliškas obuolių pyragas, nenusileidžiantis klasikiniam n...
27
Gru
Veganiškas netikras zuikis iš lęšių
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Ar prisimenate iš vaikystės netikrą zuikį? O ar žinojote, kad netikras zuikis gali būti be mėsos? Visiškai augalinės kil...
18
Gru
Šildantis obuolių glotnutis su prieskoniais
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Aromatingas obuolių glotnutis su cinamonu Kalėdoms ir ne tik
Kokteiliai nebūtinai turi būti tik vėsinantis vasaros užka...
18
Gru
Meduolių skonio keksiukai be glitimo
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Aromatingi imbierinių meduolių skonio keksiukai su obuoliais
Nebūtina valgyti meduolius, kad galėtume pasimėgauti ypati...