Švelniai aštrūs saldžiųjų bulvių kubeliai
Švelniai apskrudusių, šiek tiek aštrių saldžiųjų bulvių kubeliai ant traškių salotų patalų – nuostabus derinys.
Šie vitaminų kupini, maistingi ir gardūs kubeliai aprūpina jūsų organizmą reikalingomis maistinėmis medžiagomis ir kartu džiugina jūsų skonio receptorius!
Be to, saldžiųjų bulvių kubeliai yra tokie greitai paruošiami ir paprasti, kad puikiai tinka greitam užkandžiui ar lengvai vakarienei.
Žinoma, dar geriau yra tai, kad šiems kubeliams nereikia nė lašo aliejaus ir juose nėra glitimo!
Kiekis: 1-2 porcijos
Paruošimo laikas: 30 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 1 vidutinio dydžio saldžiosios bulvės
- 1 valgomojo šaukšto šviežiai išspaustų citrinos arba laimo sulčių
- 1/2 šaukštelio kajeno pipirų
- 1/2 šaukštelio maltų prieskonių
- 1/2 šaukštelio maltos kalendros
- 1 arbatinio šaukštelio gryno medaus arba klevų sirupo
- 4-6 didesnių salotų arba romaninių salotų lapų
- nedidelės saujos šviežių prieskoninių žolelių (pvz. kalendrų arba svogūnų laiškų serviravimui)
- Himalajų arba jūros druskos (nebūtina, pagal skonį)
Kaip pasigaminti saldžiųjų bulvių kubelius:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C ir kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Nulupkite saldžiąją bulvę ir supjaustykite ją nedideliais kubeliais.
- Tada saldžiųjų bulvių kubelius pagardinkite grynu medumi arba klevų sirupu ir prieskoniais.
- Jei norite, įberkite šiek tiek Himalajų arba jūros druskos.
- Viską gerai išmaišykite ir tolygiai paskleiskite ant kepimo skardos.
- Kepkite kubelius orkaitėje 15-20 minučių, kol saldžiosios bulvės iškeps.
- Kol saldžiosios bulvės kepa, nuplaukite salotų lapus ir sudėkite į lėkštę.
- Kai saldžiųjų bulvių kubeliai bus paruošti, sudėkite juos ant salotų lapų ir iš karto mėgaukitės!
Skanaus.